Οι Βρυξέλλες αγνοούν τη βούληση των ψηφοφόρων - Όρμπαν

miniszterelnok.hu
Freepen.gr -
Οι ελπίδες των πολιτών της ΕΕ έχουν διαψευστεί από τις κινήσεις για τον σχηματισμό συνασπισμού στο κοινοβούλιο της ΕΕ μεταξύ του κεντροδεξιού πλειοψηφικού κόμματος και των σοσιαλιστών και των φιλελευθέρων, δήλωσε την Τρίτη ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Το κεντροδεξιό ΕΛΚ έχει προσεγγίσει την αριστερή Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) με μια προσφορά για τη διανομή τεσσάρων σημαντικών ρόλων, έγραψε τη Δευτέρα το Politico, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα. Το ΕΛΚ φέρεται να θέλει να εξασφαλίσει δεύτερες θητείες αντίστοιχα για την φον ντερ Λάιεν ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Ρομπέρτα Μέτσολα ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ έχει προσφερθεί να μοιραστεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με το S&D.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Όρμπαν. "Η βούληση των ευρωπαϊκών λαών αγνοήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σαφές: τα δεξιά κόμματα ενισχύθηκαν, η Αριστερά και οι φιλελεύθεροι έχασαν έδαφος. Το ΕΛΚ, από την άλλη πλευρά, αντί να ακούσει τους ψηφοφόρους, τελικά συμμάχησε με τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους: σήμερα έκαναν μια συμφωνία και μοίρασαν τις κορυφαίες θέσεις εργασίας της ΕΕ μεταξύ τους", έγραψε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στο Χ (πρώην Twitter) την Τρίτη.

"Δεν τους ενδιαφέρει η βούληση των ευρωπαϊκών λαών. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς: θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη μετανάστευση και να στέλνουν ακόμη περισσότερα χρήματα και όπλα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας", έγραψε ο Ούγγρος ηγέτης, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν στους "γραφειοκράτες υπέρ της μετανάστευσης και του πολέμου".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail