Ο Μπλίνκεν έδωσε μυστική υπόσχεση για όπλα στο Ισραήλ - Νετανιάχου

idf.il
Freepen.gr - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι άσκησε πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προμήθεια όπλων που χρειάζεται η χώρα του στον πόλεμό της με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς.

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την παράδοση όπλων στο Ισραήλ στις αρχές Μαΐου εν μέσω εκκλήσεων να μειώσει την επίθεσή του στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα στη νότια Γάζα. Το φορτίο φέρεται να περιελάμβανε 3.500 βόμβες για μαχητικά αεροσκάφη. Η επίθεση του εβραϊκού κράτους στη Ράφα έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που διοικούνται από τη Χαμάς.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter) την Τρίτη, ο Νετανιάχου δήλωσε στα αγγλικά πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τον διαβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος "εργάζεται μέρα και νύχτα για να απομακρύνει αυτά τα σημεία εμπλοκής", αναφερόμενος στις προμήθειες όπλων.

Η δήλωση επιβεβαιώνει τις τελευταίες αναφορές των μέσων ενημέρωσης πως κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μπλίνκεν την περασμένη εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου είχε ζητήσει την άρση των εμποδίων στη ροή των πυρομαχικών.

"Όταν ο υπουργός Μπλίνκεν βρέθηκε πρόσφατα εδώ στο Ισραήλ, είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση. Είπα ότι εκτιμώ βαθιά την υποστήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ από την αρχή του πολέμου", δήλωσε ο Νετανιάχου.

"Αλλά είπα και κάτι άλλο, είπα πως είναι αδιανόητο τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση να παρακρατεί όπλα και πυρομαχικά προς το Ισραήλ".

Ο ισραηλινός ηγέτης τόνισε ότι μια αυξημένη ροή αμερικανικών όπλων θα βοηθούσε να τερματιστεί ο αγώνας με τη Χαμάς. "Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο [Ουίνστον] Τσώρτσιλ είπε στις Ηνωμένες Πολιτείες: "Δώστε μας τα εργαλεία, θα κάνουμε τη δουλειά". Και εγώ λέω, δώστε μας τα εργαλεία και θα τελειώσουμε τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail