Γερμανίδα πολιτικός διέφυγε στη Ρωσία από φόβο μην της πάρουν τα παιδιά της

Olga Petersen -  X / @OlgaPetersenAfD
Freepen.gr - Η βουλευτής του Αμβούργου Όλγα Πέτερσεν αναζήτησε καταφύγιο στη Ρωσία, λέγοντας στη Bild ότι φοβάται ότι το γερμανικό κράτος θα της πάρει τα παιδιά της, επειδή θεωρήθηκε πως υποστηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Petersen έφυγε από το Αμβούργο με τα παιδιά της τον περασμένο μήνα, προκαλώντας εκτεταμένες εικασίες σχετικά με το πού βρίσκεται. Αρκετές εβδομάδες πριν από την εξαφάνισή της, το κόμμα της - η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) - την απέβαλε από την παράταξή της στο Αμβούργο επειδή ταξίδεψε στη Ρωσία ως παρατηρητής εκλογών τον Μάρτιο και δήλωσε ότι η ψηφοφορία ήταν «ανοιχτή, δημοκρατική και ελεύθερη».

Ο Alexander Brod, μέλος του Ρωσικού Προεδρικού Συμβουλίου για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε στο TASS την περασμένη εβδομάδα πως η Petersen είχε εγκατασταθεί στη Ρωσία με τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της.

Η Petersen έσπασε τη σιωπή της την Παρασκευή. «Έχω πράγματι βγάλει τα παιδιά μου από τη χώρα», δήλωσε στην Bild. "Θέλω να ξέρω ότι τα παιδιά μου είναι ασφαλή και ότι παραμένουν υπό τη φροντίδα μου. Χωρίς τα παιδιά μου, δεν θα έβλεπα πλέον κανένα νόημα στη ζωή".

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Brod, οι κοινωνικοί λειτουργοί είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να πάρουν τα τρία παιδιά - τα οποία πηγαίνουν όλα στο δημοτικό σχολείο - σε κρατική φροντίδα. Η Petersen δεν παρουσίασε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις υποτιθέμενες προσπάθειες να της πάρουν τα παιδιά, και η Bild αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς, αναφέροντας ότι τα παιδιά είχαν αναφερθεί σε εργαζόμενους της κοινωνικής πρόνοιας για προβλήματα συμπεριφοράς.

Οι εκφράσεις υποστήριξης για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι παράνομες στο Αμβούργο, με δικαστήριο της πόλης να καταδικάζει έναν άνδρα σε τρία χρόνια φυλάκιση τον περασμένο Μάιο επειδή μοιράστηκε «φιλορωσικές ιδέες» και χρησιμοποίησε το σύμβολο «Ζ» -που είναι ζωγραφισμένο σε ορισμένα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που επιχειρούν στη σύγκρουση- στο κανάλι του στο Telegram.

Παρόλο που δεν είχε κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον της Petersen, οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την επιμέλεια των παιδιών της. Τα γερμανικά δικαστήρια μπορούν επίσης να αφαιρέσουν από έναν γονέα τα δικαιώματα επιμέλειας, εάν κριθεί ότι είναι κακοποιητικός, βίαιος ή αμελής.

Αν και η Πέτερσεν έχει διαγραφεί από την παράταξη του AfD στο Αμβούργο, παραμένει μέλος του κοινοβουλίου της περιοχής και θα εμφανιστεί στα ψηφοδέλτια ως ανεξάρτητη στις περιφερειακές εκλογές του Αμβούργου την Κυριακή.

«Θα παραμείνω μέλος του κοινοβουλίου του Αμβούργου και θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τις καλύτερες δυνατές γνώσεις και πεποιθήσεις μου», δήλωσε στην Bild, προσθέτοντας ότι θα διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών της προτού αποφασίσει αν είναι «ξανά κατάλληλη για πολιτική δράση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail