Ο «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου» επιτρέπει τη γενοκτονία και τον παγκόσμιο αφανισμό

Photo: EPA
Αυτή η εβδομάδα μπορεί να μείνει στην ιστορία ως η εβδομάδα που είδε τη συλλογική δυτική ηγεσία να αυτοαποκαλείται ως εγκληματικά τρελή.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρώτα απ' όλα, βλέπουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν να δηλώνει ότι η σφαγή αμάχων στη Γάζα δεν «ξεπερνά καμία κόκκινη γραμμή» που θα μπορούσε να εμποδίσει την περαιτέρω κρίσιμη αμερικανική υποστήριξη προς το ισραηλινό καθεστώς.

Στη συνέχεια έχουμε τον Μπάιντεν και άλλες δυτικές πολιτικές προσωπικότητες να δηλώνουν την άδειά τους στο ουκρανικό καθεστώς να πλήξει ρωσικό έδαφος με όπλα μακράς εμβέλειας του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για το ίδιο καθεστώς που εξυμνεί το ναζιστικό Τρίτο Ράιχ και τους συνεργάτες του στη γενοκτονία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του οποίου ο πρόεδρος ακύρωσε τις εκλογές και τώρα γίνεται δικτάτορας.

Είναι απολύτως ταιριαστό - και αποτρόπαιο - που οι συνεργοί της γενοκτονίας στη Γάζα πιέζουν επίσης απερίσκεπτα για παγκόσμια πυρηνική πυρκαγιά.

Η αποτρόπαια δημόσια θέση του Μπάιντεν και άλλων δυτικών ηγετών θα πρέπει να αποτελέσει ένα συγκλονιστικό κάλεσμα αφύπνισης για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ως προς την εγκληματική φύση αυτών των δυνάμεων. Είναι ακόμη πιο αηδιαστική, δεδομένων των αλαζονικών ισχυρισμών των ΗΠΑ πως είναι ο «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου» και των ναρκισσιστικών αντιλήψεων για τις «δυτικές, αμερικανικές, ευρωπαϊκές αξίες».

Ο Μπάιντεν έχει αναλάβει προσωπικά μια σταυροφορία βασισμένη σε μια αφήγηση για την «ηγεσία της δημοκρατίας ενάντια στην απολυταρχία» και την προώθηση μιας «παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κανόνες».

Οι αλαζονικές δυτικές δυνάμεις συκοφαντούν συστηματικά τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλες ως «απολυταρχίες» που απειλούν τις υποτιθέμενες πολύτιμες ελευθερίες της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

Ωστόσο, ο κόσμος μπορεί να δει έντονα πόσο χρεοκοπημένες είναι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί εταίροι τους. Ποτέ άλλοτε η άσχημη αλήθεια δεν ήταν τόσο γυμνή.

Αυτή την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας ιδιαίτερα φρικτής σφαγής στη Γάζα, μετά από περισσότερους από οκτώ μήνες αμέτρητων φρικαλεοτήτων του ισραηλινού καθεστώτος εναντίον Παλαιστινίων αμάχων. Ένας προσφυγικός καταυλισμός στη Ράφα βομβαρδίστηκε με εμπρηστικά εκρηκτικά που σκότωσαν τουλάχιστον 45 κυρίως γυναίκες και παιδιά σε σκηνές προσφύγων. Η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ασφαλής ζώνη από τους Ισραηλινούς.

Οι σκηνές θανάτου και ακρωτηριασμού ήταν σχεδόν απίστευτες. Γυναίκες και παιδιά αποτεφρώθηκαν ενώ κοιμόντουσαν στις σκηνές τους. Βρέφη αποκεφαλίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή κατά της τερατώδους βαρβαρότητας, δύο ημέρες αργότερα οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν κι άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Ράφα δολοφονώντας και πάλι δεκάδες αμάχους.

Πράγματι, ο κόσμος έχει φτάσει σε κρίση συνείδησης, ηθικής και διεθνούς δικαίου όταν επιτρέπεται να συμβαίνουν ξανά και ξανά ατιμώρητα τέτοιες αλόγιστες μαζικές δολοφονίες αθώων.

Το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (ΔΠΔ) έχει επανειλημμένα καλέσει το ισραηλινό καθεστώς να σταματήσει τη γενοκτονική επίθεσή του στη Γάζα.

Ένα άλλο δικαστήριο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκαλάντ.

Πολλές διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έγκριτοι μελετητές έχουν διαπιστώσει πως το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία η οποία μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει πάνω από 40.000 ανθρώπους εν μέσω μιας πολιορκίας πείνας που απειλεί την ύπαρξη δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών συμμάχων τους καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της γενοκτονίας ισοδυναμούν με αηδιαστική συνενοχή.

Το ναδίρ της υποκρισίας και της συμπαιγνίας της Ουάσινγκτον φάνηκε μετά τις σφαγές στη Ράφα αυτή την εβδομάδα. Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν δήλωσε ότι η μαζική δολοφονία δεν ξεπέρασε καμία υποτιθέμενη κόκκινη γραμμή που θα μπορούσε να κάνει την Ουάσιγκτον να τερματίσει την τεράστια στρατιωτική και οικονομική υποστήριξή της προς το ισραηλινό καθεστώς. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση Μπάιντεν δήθεν προειδοποιούσε το Ισραήλ να μην προχωρήσει με τα επιθετικά του σχέδια στη νότια Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επέδειξε διεφθαρμένη ψυχοπάθεια όταν μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μολδαβία και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σαφές αν χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά όπλα στο αιματοκύλισμα της Ράφα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε λέξεις-νυφίτσες για να δικαιολογήσει τη μαζική δολοφονία, λέγοντας: «Νομίζω πως βλέπουμε επίσης ότι ακόμη και περιορισμένες, εστιασμένες, στοχευμένες επιθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τρομοκράτες που σκότωσαν αθώους πολίτες που σχεδιάζουν να σκοτώσουν περισσότερους, ακόμη και αυτού του είδους οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν τρομερές, φρικτές, απρόβλεπτες συνέπειες».

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι εξίσου περιφρονητικές. Μετά την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ευρωπαϊκές προσωπικότητες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ άσκησαν κριτική στην ισραηλινή βία. Παρ' όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κύρια μέλη της συνεχίζουν να παρέχουν ζωτική στρατιωτική υποστήριξη και πολιτική κάλυψη στο ισραηλινό καθεστώς για τη διαιώνιση της σφαγής.

Στις ειδήσεις αυτής της εβδομάδας ήταν οι κινήσεις των ευρωπαϊκών κρατών Ιρλανδία, Νορβηγία και Ισπανία να αναγνωρίσουν την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση. Ωστόσο, οι κινήσεις αυτές είναι συμβολικές και αναποτελεσματικές για την αναχαίτιση της γενοκτονίας. Οι ευρωπαϊκές «αξίες» είναι άχρηστες, αν και διφορούμενες.

Η ασάφεια για τη Γάζα δεν είναι για τους Αμερικανούς όμως. Η συνενοχή των ΗΠΑ είναι κατάφωρη και βάρβαρη. Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο απέρριψαν άκομψα τις εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου και του ICC ως «εξωφρενικές», επιμένοντας με απροκάλυπτη διαστροφή ότι «δεν υπάρχει γενοκτονία» στη Γάζα. Η Ουάσινγκτον απείλησε ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων σε αυτά τα νομικά όργανα επειδή τόλμησαν να θέσουν το ισραηλινό καθεστώς προ των ευθυνών του. Χωρίς αμφιβολία, μέρος της λογικής εδώ είναι η ανησυχία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί συνεργάτες τους θα μπορούσαν επίσης τελικά να κατηγορηθούν για συνενοχή στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Τα διπλά πρότυπα και η υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων εταίρων τους ξεπερνούν κάθε όριο. Μόλις πριν από λίγους μήνες, χαιρέτιζαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη βάση για ένα τέτοιο κατηγορητήριο κατά του Ρώσου ηγέτη σε αντίθεση με τις συντριπτικές αποδείξεις για γενοκτονία από το Ισραήλ στη Γάζα με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι για τους οποίους ο Μπάιντεν έχει γίνει γνωστός ως «Joe της Γενοκτονίας» στα μάτια μεγάλου μέρους του αμερικανικού και ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Γελοιοποιώντας περαιτέρω τα διαπιστευτήριά του ως «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», ο Μπάιντεν επέβλεψε τις συλλήψεις χιλιάδων Αμερικανών φοιτητών που πραγματοποίησαν γενναίες διαμαρτυρίες σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ ενάντια στη γενοκτονία που η κυβέρνηση και οι φόροι τους επιτρέπουν.

Η ηθική χρεοκοπία του Μπάιντεν και της υπόλοιπης άρχουσας ελίτ στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της γενοκτονίας στη Γάζα. Ούτε ένας από αυτούς τους αυτοαποκαλούμενους υπερασπιστές της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες» δεν έχει σταθεί απερίφραστα στο πλευρό της δικαιοσύνης.

Επιβεβαιώνοντας την ηθική τους κατάπτωση, ο Μπάιντεν και σχεδόν το σύνολο του δυτικού κατεστημένου κινούνται προς την κλιμάκωση του πολέμου του ΝΑΤΟ ως πληρεξουσίου στην Ουκρανία, χρηματοδοτώντας ένα νεοναζιστικό καθεστώς για να πλήξουν τη Ρωσία με βαλλιστικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Οι εγκληματίες έχουν παραφρονήσει στην πολεμοκαπηλεία τους και τζογάρουν με μια πιθανή πυρηνική πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι μια τέτοια αδυσώπητη κλιμάκωση θα έχει τρομερές συνέπειες. Αυτό δεν είναι μπλόφα ή άσκοπη προειδοποίηση.

Η αγριότητα του δυτικού ιμπεριαλισμού έχει γίνει μια πλήρως ανεπτυγμένη ασθένεια - και πάλι. Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν προηγούμενες πανδημίες αυτής της ασθένειας. Απειλεί και πάλι τον κόσμο με την αισχρή μεταμφίεση της «δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κράτους δικαίου». Αλλά αυτή η φθαρμένη μεταμφίεση είναι τόσο διαφανής όσο και αλλόκοτη.

Η διαβολική εικόνα ενός απελπισμένου Παλαιστίνιου πατέρα που κρατάει το σώμα ενός αποκεφαλισμένου μωρού είναι η φρικτή πραγματικότητα του δυτικού ιμπεριαλισμού. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε αυτό που αυτό το ψυχοπαθές σύστημα είναι ικανό να επιτρέψει - τη γενοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων και τελικά τον παγκόσμιο αφανισμό.

Αν υπάρχει κάποια ελπίδα, αυτή μπορεί να είναι ότι η αποτρόπαια πραγματικότητα κινητοποιεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτό το εγκληματικό σύστημα και τους εγκληματίες πολέμου που το εξουσιάζουν σε υψηλά αξιώματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail