Η Γερμανία κατηγορεί τη Μόσχα για την επιδείνωση των σχέσεων με το Πεκίνο

pixabay / YangGuangWu
Freepen.gr - Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων του Πεκίνου με τα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στους δημοσιογράφους το Σάββατο κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης στην ασιατική χώρα.

Η ΕΕ και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επιπλήξει την κινεζική κυβέρνηση για τη διατήρηση στενών διπλωματικών και οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και για την απροθυμία της να συμμετάσχει στη διεθνή κριτική κατά του Κρεμλίνου.

Η υποστήριξη του Πεκίνου προς τη Μόσχα βλάπτει τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της Κίνας και του μπλοκ, δήλωσε ο Χάμπεκ, ο οποίος εκτελεί επίσης χρέη υπουργού Οικονομίας και Κλίματος της Γερμανίας. Πρόσθεσε πως το Πεκίνο "δεν μπορεί απλώς να μεταπηδά σε ουδέτερη θέση και στη συνέχεια να παίρνει θέση ενάντια στα συμφέροντα ασφαλείας της άλλης χώρας".

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του, Zheng Shanjie, το Σάββατο, ο αντικαγκελάριος δήλωσε ότι τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας και της ΕΕ επηρεάζονται άμεσα από τη σύγκρουση, προειδοποιώντας το Πεκίνο για πιθανές οικονομικές συνέπειες λόγω της συνεργασίας του με τη Μόσχα.

"Η σχέση μας, η άμεση σχέση μας, έχει ήδη επηρεαστεί αρνητικά", ανέφερε ο Χάμπεκ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail