Συμφωνία φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ιράν

pixabay / Ratfink1973
Freepen.gr - Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom υπέγραψε στρατηγικό μνημόνιο με το Ιράν για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη.

Η συμφωνία με την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Φυσικού Αερίου συνήφθη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράν ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου Τζαβάντ Οβτζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή υπογραφής παρέστη ο προσωρινός πρόεδρος του Ιράν Μοχαμάντ Μοκχμπέρ. Δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με το μνημόνιο.

Το Ιράν, μια σημαντική πετρελαιοπαραγωγός χώρα με μεγάλα κοιτάσματα και δικά της διυλιστήρια, ανακοίνωσε το 2023 σχέδια για τη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου φυσικού αερίου με τη συμμετοχή της Ρωσίας, του Κατάρ και του Τουρκμενιστάν.

Ο Owji δήλωσε πέρυσι ότι το Ιράν επιδιώκει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα, εκτός από τα υφιστάμενα κοινά έργα. Αργότερα, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντρ Νόβακ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την παραγωγή φυσικού αερίου στο πλαίσιο ενός κόμβου στο νότιο Ιράν με τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών. Ο Νόβακ, ωστόσο, σημείωσε πως "θα χρειαστεί χρόνος για να δοθεί σε αυτό μια συγκεκριμένη μορφή".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail