Η ΕΕ και η Ουκρανία υπογράφουν συμφωνία για την ασφάλεια

UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/ΑFΡ
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχει συνάψει συμφωνία ασφαλείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει υπογράψει παρόμοια διμερή σύμφωνα με τη Λιθουανία και την Εσθονία. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, σύμφωνα με σχέδιο που είδε το Reuters.

Από το 2023, η Ουκρανία έχει εξασφαλίσει τέτοια σύμφωνα με αρκετά μεμονωμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Κανένα από αυτά τα έγγραφα, ωστόσο, δεν υπόσχεται άμεση μελλοντική εμπλοκή των υπογραφόντων στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Πέμπτη, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε "Σήμερα, ο [πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου] Σαρλ Μισέλ, η [πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και εγώ, το υπογράψαμε - την κοινή δέσμευση για την ασφάλεια με την ΕΕ".

Πρόσθεσε πως "μαζί με τον πρόεδρο [Γκιτάνας] Ναουσέντα, υπέγραψα τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Ουκρανίας και Λιθουανίας, και μαζί με τον πρωθυπουργό [Κάγια] Κάλλας, τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ Ουκρανίας και Εσθονίας. Και προσκαλώ όλους στην Ευρώπη που βρίσκονται ακόμη στο περιθώριο των εργασιών για την ασφάλεια να συμμετάσχουν σε αυτές".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail