Επίθεση και ξυλοδαρμός της πρωθυπουργού της Δανίας

ΑFΡ / Ιda Μarie Οdgaard
Freepen.gr - Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen δέχθηκε επίθεση σε δημόσια πλατεία της Κοπεγχάγης την Παρασκευή. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο και η Frederiksen δεν πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην πλατεία Kultorvet στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας. Πριν από την επίθεση η Frederiksen είχε κάνει προεκλογική εκστρατεία με την επικεφαλής υποψήφια του κόμματός της για τις ευρωεκλογές, Christel Schaldemose, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

"Η Mette Frederiksen δέχθηκε σήμερα επίθεση και ξυλοδαρμό από έναν άνδρα στην πλατεία Kultorvet στην Κοπεγχάγη. Η Mette είναι φυσικά σοκαρισμένη από την επίθεση. Πρέπει να πω πως έχει συγκλονίσει όλους εμάς που είμαστε κοντά της", έγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Magnus Heunicke σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γραφείο της Frederiksen δήλωσε ότι η πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, αλλά δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο. Ανώνυμη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Ekstra Bladet της Δανίας πως η Φρέντρικσεν δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά έμεινε «πολύ ταραγμένη».

Η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση έναν άνδρα ύποπτο, μετέδωσε το DR News.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail