Ολόκληρο το σύστημα των ΗΠΑ καταρρέει! Σημαντικές κόκκινες σημαίες εμφανίζονται για τις τράπεζες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους λιανοπωλητές

Εάν η οικονομία είναι μια χαρά, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά σημάδια προβλήματος που ξεσπούν γύρω μας;  Όσοι επιμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αγνοούν βολικά τα πολύ ανησυχητικά στοιχεία και αριθμούς που μοιράζομαι τακτικά με τους αναγνώστες μου.  Όταν ρίχνετε μια ειλικρινή ματιά στους ψυχρούς, σκληρούς αριθμούς που συνεχίζει να παράγει η οικονομία, υπάρχει μόνο ένα λογικό συμπέρασμα. Ολόκληρο το σύστημά μας καταρρέει και φαίνεται πως οι συνθήκες σύντομα θα χειροτερέψουν σημαντικά.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κοιτάξτε μόνο τι συμβαίνει στις τράπεζές μας.

Η πιο πρόσφατη έκθεση του FDIC μας λέει ότι υπάρχουν 63 «προβληματικές τράπεζες» στις Ηνωμένες Πολιτείες και συλλογικά οι τράπεζές μας έχουν τώρα 517 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες:
Σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου της Federal Deposit Insurance Corporation, το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα σημειώνει συλλογικές απώλειες 517 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει 63 «προβληματικές τράπεζες».

Αυτές οι απώλειες πυροδοτήθηκαν κυρίως από την άνοδο των επιτοκίων τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία μείωσαν την τιμή των τίτλων σταθερού εισοδήματος που κατέχουν οι τράπεζες.

Οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες που κατέχουν οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

«Οι υψηλότερες μη πραγματοποιηθείσες απώλειες σε τίτλους εξασφαλισμένους με στεγαστικά δάνεια κατοικιών, που προέκυψαν από τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων το πρώτο τρίμηνο, οδήγησαν τη συνολική αύξηση», ανέφερε η FDIC.
Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιες τράπεζες βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Εσείς;

Αλλά το FDIC δε θα μας το πει.

Όπως σημείωσε επακριβώς η Daisy Luther , η FDIC δεν θα δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες επειδή φοβούνται τις τραπεζικές καταστροφές:
Δε γνωρίζουμε ποιες τράπεζες έχουν πρόβλημα.

Θα μπορούσε να είναι η τράπεζά μου. Θα μπορούσε να είναι η δική σου. Ή ίσως δεν είναι.

Είναι μεγάλες τράπεζες; Οι μικρές;

Η λίστα είναι εμπιστευτική για να αποτρέψει την πιθανότητα οι τράπεζες να τελειώσουν αυτά τα ιδρύματα.

Οπότε απλά δεν ξέρουμε.

Αν οι Αμερικανοί μάθαιναν την αλήθεια, αύριο το πρωί θα γίνονταν bank runs σε όλη τη χώρα.

Αυτή είναι μια μάλλον παρήγορη σκέψη.

Και η κατάσταση των τραπεζών μας συνεχίζει να επιδεινώνεται επειδή τα δάνεια των εμπορικών ακινήτων πάνε άσχημα.

Σε αυτό το σημείο, έχει καταστεί σαφές πως ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε μια κρίση εμπορικών ακινήτων αυτού του μεγέθους σε ολόκληρη την ιστορία μας:

Ο τομέας CRE αντιμετωπίζει το τριπλό πλήγμα της πτώσης των τιμών, της πτώσης της ζήτησης και της αύξησης των επιτοκίων. Η μετά την πανδημία άνοδος των προγραμμάτων τηλεργασίας και εργασίας στο σπίτι συνέτριψε τη ζήτηση για χώρους γραφείων. Τα ποσοστά κενών θέσεων σε εμπορικά κτίρια έχουν εκτοξευθεί.

Αυτό έχει ασκήσει σημαντική πίεση στις εταιρείες εμπορικών ακινήτων. Η μεγαλύτερη χρεοκοπία το 2023 ήταν η αποτυχία του Pennsylvania Real Estate Investment Trust. Η εταιρεία είχε φορτώσει με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποχρεώσεις.

Η κατάρρευση της αγοράς εμπορικών ακινήτων θα μπορούσε εύκολα να μεταδοθεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λήγουν πολλά δάνεια.
Σύμφωνα με το Mortgage Bankers Association, περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέους εμπορικών ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα λήξουν τα επόμενα δύο χρόνια.

Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χρεοκοπήσουν τους μήνες και τα χρόνια που είναι μπροστά μας.

Απλώς ελπίζετε ότι τα χρήματά σας δεν είναι σε ένα από αυτά.

Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πως περίπου τα δύο τρίτα όλων των μικρών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής:
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων τρομοκρατούνται για την κατάσταση της οικονομίας υπό την επιτήρηση του Τζο Μπάιντεν, φοβούμενοι πως οι τρέχουσες συνθήκες και οι συνεχιζόμενες καθοδικές τάσεις θα τους αναγκάσουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Όπως αναφέρει η Daily Caller , η δημοσκόπηση από το Job Creators Network Foundation (JCNF) δείχνει ότι το 67% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων διατηρεί τέτοιους φόβους για την οικονομία όπως είναι σήμερα, σημειώνοντας αύξηση 10 μονάδων από τα συναισθήματα πριν από δύο χρόνια. Στην ίδια δημοσκόπηση, οι αντιλήψεις των συμμετεχόντων για τις οικονομικές συνθήκες για τις δικές τους επιχειρήσεις έπεσαν από 70,2 σε 68,1. Η αντίληψη για τις εθνικές συνθήκες μειώθηκε ακόμη πιο δραστικά, από 53,2 σε 50,4.
Ίσως δεν σας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στις μικρές μας επιχειρήσεις.

Αλλά θα πρέπει, γιατί σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες απασχολούνται σε μικρές επιχειρήσεις:
Το Forbes εκτιμά πως τουλάχιστον το 46% όλων των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 61,6 εκατομμύρια άνθρωποι συνολικά, απασχολούνται σε μικρές επιχειρήσεις.
Νομίζω πως είναι πολύ δυσοίωνο σημάδι ότι η έρευνα των νοικοκυριών έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχασε 408.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Δυστυχώς, νομίζω πως έρχονται πολλοί άλλοι τέτοιοι μήνες.

Οι λιανοπωλητές επίσης δυσκολεύονται πραγματικά αυτή την στιγμή.

Στην πραγματικότητα, όπως συζήτησε πρόσφατα ο Mark B. Spiegel , οι μεγάλοι έμποροι λιανικής μετά από μεγάλους λιανοπωλητές αναφέρουν απογοητευτικά νούμερα πωλήσεων:
Η αμερικανική οικονομία φαίνεται τελικά να ραγίζει. Αυτόν τον μήνα, μια σειρά από εμπόρους λιανικής (από την κορυφή του κεφαλιού μου: Target, Lowe's, Macy's, Kohl's, Best Buy και Foot Locker) ανέφεραν αρνητικές ετήσιες πωλήσεις, και αυτό είναι πριν προσαρμοστούν για τον πληθωρισμό που τους κάνει 3% σε 4% πιο αρνητικά σε «πραγματικούς» όρους. Άλλοι (Dollar General και Burlington) ανέφεραν τιμές πωλήσεων στο ίδιο κατάστημα στο +2%, αλλά και αυτό ήταν αρνητικό όταν προσαρμόστηκε για τον πληθωρισμό, ενώ οι εταιρείες Walmart και Nordstrom κατάφεραν να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό, αλλά δεν μπόρεσαν να τον υπερβούν.
Κάποτε, η Walmart ήταν ένα ασταμάτητο μεγαθήριο λιανικής.

Αλλά τώρα ακόμη και η Walmart κλείνει καταστήματα:
Τα WALMARTS κλείνουν σε όλη τη χώρα – και οι ειδικοί στο λιανικό εμπόριο λένε ότι οι περικοπές αποτελούν σημάδια ενός ζοφού μέλλοντος για τους αγοραστές.
Η εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έχει κλείσει εννέα καταστήματα μέχρι στιγμής φέτος, κάτι που θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι για άλλους γίγαντες λιανικής.

Φυσικά τα καταστήματα που κλείνει η Walmart είναι απλώς μια σταγόνα στον κάδο σε σύγκριση με αυτό που κάνουν άλλες αλυσίδες.

Όπως ανέφερα λεπτομερώς σε ένα άρθρο που δημοσίευσα την περασμένη εβδομάδα, είμαστε έτοιμοι να χάσουμε 7.800 καταστήματα το 2024.

Όταν η έκθεση Drudge χρησιμοποίησε τον όρο «αποκάλυψη λιανικής» σε έναν από τους τίτλους της το πρωί της Δευτέρας, αυτό δεν ήταν καθόλου υπερβολή.

Είμαστε πραγματικά στα πρώτα στάδια μιας ιστορικής κατάρρευσης.

Και οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά ζοφερές.

Στην πραγματικότητα, ο Χάρι Ντεντ μόλις είπε στο Fox News πως πρέπει να προετοιμαστούμε για «μια μεγαλύτερη συντριβή από ό,τι είχαμε το 2008 έως το '09»:
Μιλώντας σε μια ενημερωμένη συνέντευξη στο Fox News Digital, ο Ντεντ προειδοποίησε ότι η φούσκα «τα πάντα» δεν έχει ακόμη σκάσει και ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερο κραχ από τη Μεγάλη Ύφεση.

«Το 1925 έως το ’29, ήταν μια φυσική φούσκα. Δεν υπήρχε κανένα ερέθισμα πίσω από αυτό, τεχνητό ερέθισμα αυτό καθαυτό. Αυτό λοιπόν είναι νέο. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», είπε ο Ντεντ την Τρίτη. «Τι κάνεις αν θέλεις να θεραπεύσεις το hangover; Πίνεις περισσότερο. Και αυτό έκαναν».

«Το να πλημμυρίσει η οικονομία με επιπλέον χρήματα για πάντα θα μπορούσε πραγματικά να ενισχύσει τη συνολική οικονομία μακροπρόθεσμα. Αλλά θα δούμε αυτή τη φούσκα να σκάει», πρόσθεσε. «Και πάλι, αυτή η φούσκα διαρκεί 14 χρόνια. Αντί οι περισσότερες φυσαλίδες [να πάνε] πέντε έως έξι, έχουν τεντωθεί ψηλότερα, περισσότερο. Οπότε θα έπρεπε να περιμένετε ένα μεγαλύτερο κραχ από αυτό που είχαμε το 2008 έως το '09.
Οι ηγέτες μας κατάφεραν να συνεχίσουν το παιχνίδι για χρόνια αντλώντας τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμύρια δολάρια στο σύστημα.

Αλλά δε διόρθωσαν τίποτα.

Αντίθετα, απλώς καθυστέρησαν το αναπόφευκτο.

Ολόκληρο το σύστημά μας πραγματικά καταρρέει παντού γύρω μας, και καθώς καταρρέει θα δούμε χάος σε μια κλίμακα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν καν να φανταστούν.

Ήδη, μεγάλες πόλεις από ακτή σε ακτή τρομοκρατούνται από κλοπές, βία, ναρκωτικά, αστέγους, συμμορίες και αναρχία.

Εάν τα πράγματα είναι ήδη τόσο άσχημα, πώς θα μοιάζει η Αμερική όταν οι ηγέτες μας χάσουν εντελώς τον έλεγχο της οικονομίας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail