Τα αυγά των δυτικών μέσων ενημέρωσης για την αφήγηση του Ψυχρού Πολέμου και τη ρωσική πυρηνική απειλή

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για τη ρωσική επίδειξη ναυτικής δύναμης στην Αβάνα της Κούβας. Ακριβώς. Ο Πούτιν στέλνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια αυστηρή, σοβαρή προειδοποίηση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά. Μαντέψτε τι; Αυτό είναι μια μαλ...κία προπαγάνδα. Αφήστε με να σας εξηγήσω.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Ας ξεκινήσουμε με αυτό το ρεπορτάζ του CNN από πέρυσι - στις 15 Ιουλίου 2023 για την ακρίβεια. Σας θυμίζει κάτι;

Θεέ μου!!! Οι Ρώσοι έρχονται. Τελευταία φορά που έλεγξα, η Ρωσία δεν είχε ποτέ διακόψει τις σχέσεις της με την Κούβα - μια χώρα που υποστηρίζει από τη δεκαετία του 1960. Τώρα, είναι αλήθεια ότι αυτή η επίσκεψη ενός ρωσικού πλοίου τον περασμένο Ιούλιο ήταν η πρώτη μετά από πολύ καιρό, αλλά δεν είναι πρωτοφανής.

Εντάξει; Εντάξει. Τώρα, ρίξτε μια ματιά στην τρέχουσα υστερία των μέσων ενημέρωσης. 


Η υποκρισία των ΗΠΑ είναι συγκλονιστική. Διεξάγουμε στρατιωτικές ασκήσεις με την Ουκρανία εδώ και χρόνια. Να τι κάναμε το 1997:

Στις 25 Αυγούστου 1997, πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι θυγατρικές χώρες του PfP, Βουλγαρία, Γεωργία και Ρουμανία, έφτασαν στη βάση Donuzlav των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δυτική Κριμαία για να συμμετάσχουν με ουκρανικά πλοία στην πρώτη άσκηση Sea Breeze 97 υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετείχαν 20 πλοία και 300 πεζοναύτες για οκτώ ημέρες. Σε μια ανατριχιαστική ηχώ των γεγονότων του 2013, αν και προσκεκλημένη, η Ρωσία, μέλος του PfP, απέρριψε την πρόσκληση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας να συμμετάσχει, θεωρώντας το αρχικό σενάριο της άσκησης - δυνάμεις του ΝΑΤΟ να βοηθούν την Ουκρανία στην καταπολέμηση των ένοπλων αυτονομιστών - υπερβολικά συγκρουσιακό. Η άσκηση Sea Breeze 98, στην οποία συμμετείχε η Ρωσία, πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 1998 κοντά στην Οδησσό και όχι στην Κριμαία.

Στη συνέχεια, υπάρχει το Sea Breeze. Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ετήσια ναυτική άσκηση με την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα τουλάχιστον από το 2007:

Η Sea Breeze 2007 ήταν μια κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας που έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα και τη νότια Ουκρανία τον Ιούλιο του 2007. Η άσκηση ήταν η μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτική άσκηση που έχει διεξαχθεί ποτέ στη Μαύρη Θάλασσα και συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα προσωπικό και πάνω από 300 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πολεμικών πλοίων, πολεμικών αεροσκαφών και στρατευμάτων. Η άσκηση περιελάμβανε επίσης χερσαίες ασκήσεις στις περιοχές Οδησσός και Μυκολαίβ της Ουκρανίας.

Ακολουθεί βίντεο με την απόβαση Αμερικανών πεζοναυτών σε ουκρανικές παραλίες στο πλαίσιο της Sea Breeze το 2016. Πόσο αναστατωμένοι θα ήταν οι πολιτικοί των ΗΠΑ, για να μην αναφέρουμε τους στρατιωτικούς, αν η Ρωσία αποβίβαζε τους πεζοναύτες της σε παραλίες στο βόρειο Μεξικό;

Και όμως, όταν η Ρωσία στέλνει δύο πλοία στην Αβάνα, εμείς τα κάνουμε πάνω μας. Έκανα το λάθος τις προάλλες, σχολιάζοντας την τελευταία επίσκεψη ρωσικού πλοίου, να υποθέσω ότι ο Πούτιν έστελνε ένα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως απάντηση στις πρόσφατες πολεμικές απειλές που εκπέμπονται από την Ουάσιγκτον. Έκανα λάθος. Αυτή η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Ναι, αποσκοπεί στο να δώσει μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν στάλθηκε με την ειδική αποστολή να κροταλίζει τα σπαθιά.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να έχουν επενδύσει πλήρως στην προσπάθεια να τροφοδοτήσουν τον πολεμικό πυρετό. Αντί να αναφέρουν ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό, οι πόρνες των μέσων ενημέρωσης επέλεξαν να γράψουν ιστορίες πυρηνικού τρόμου προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω την αντίληψη του κοινού πως η Ρωσία έχει πρόθεση να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail