Ο Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με διώξεις για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και την Ουκρανία

Photo: Public domain

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και την Ουκρανία και θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή είναι η εκτίμηση του διεθνούς φήμης νομικού Alfred de Zayas και μιας συλλογικότητας νομικών του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης της Γενεύης.

Σε αυτό που θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρωτοποριακή δοκιμαστική υπόθεση, ο καθηγητής de Zayas και οι συνάδελφοί του υπέβαλαν επίσημο αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και στα Παλαιστινιακά Εδάφη που διαπράχθηκαν από το κράτος του Ισραήλ.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο de Zayas περιγράφει την υπόθεση της δίωξης κατά της von der Leyen, η οποία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο ανώτερος πολιτικός εκπρόσωπος της Ευρώπης. Η von der Leyen κατηγορείται ότι παραβιάζει τη Σύμβαση του 1948 για τη Γενοκτονία, βοηθώντας και υποθάλποντας το ισραηλινό κράτος στην στρατιωτική του επίθεση κατά των Παλαιστινίων.

Δεν είναι μόνο η φον ντερ Λάιεν υπεύθυνη για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου. Άλλα υψηλόβαθμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ο Σαρλ Μισέλ και ο Ζοζέπ Μπορέλ - και ευρωπαίοι εθνικοί ηγέτες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, ο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας και ο Ρίσι Σουνάκ της Βρετανίας είναι επίσης υπόδικοι.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής ντε Ζάγιας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποτελεί πρωταρχικό πρόσωπο για δίωξη, δεδομένου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός και στρατιωτικός υποστηρικτής του Ισραήλ.

Όλοι οι δυτικοί ηγέτες έχουν να λογοδοτήσουν για την τρομακτική γενοκτονία στη Γάζα, η οποία έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 40.000 θανάτους Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Εάν μπορεί να γίνει μια υπόθεση εναντίον της von der Leyen, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες εναντίον δυτικών ηγετών.

Αυτό που ο de Zayas λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας είναι να σπάσει η ψεύτικη αύρα της ατιμωρησίας που οι "αλαζόνες" δυτικοί ηγέτες νομίζουν πως έχουν. Αυτοί οι πολιτικοί έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι είναι "ανέγγιχτοι" και "ακαταλόγιστοι" σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Λέει ότι η νομική διαδικασία που ξεκίνησε από τη συλλογικότητα των νομικών του στο Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Γενεύης για τη δίωξη δυτικών ηγετών αποκτά παγκόσμια δυναμική. Περισσότεροι διεθνείς νομικοί και ανήσυχοι πολίτες προσθέτουν τα ονόματά τους στη νομική αίτηση.

Ο Alfred de Zayas είναι μια τρομερή νομική αυθεντία που γράφει τακτική στήλη στο περιοδικό Counterpunch. https://www.counterpunch.org/author/a…

Είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Σχολή Διπλωματίας της Γενεύης. Στο παρελθόν, διετέλεσε ανώτερος εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα διεθνούς δικαίου. Έχει γράψει 11 βιβλία, μεταξύ των οποίων το Building a Just Global Order (2021, Clarity Press) και το Countering Mainstream Narratives (2022, Clarity Press). (Λεπτομέρειες για τις δημοσιεύσεις βιβλίων https://www.claritypress.com/book-aut….

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νομικό κίνημα για τη δίωξη της προέδρου της ΕΚ φον ντερ Λάιεν και άλλων δυτικών ηγετών μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.middleeastmonitor.com/202….

Μια τελευταία σημείωση σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η διοχέτευση όπλων στη χώρα αυτή από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποτελεί λόγο για δίωξη βάσει των εγκλημάτων πολέμου της υποκίνησης κατά της ειρήνης και της υποκίνησης επίθεσης. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι ένοχες για τα εγκλήματα της Νυρεμβέργης για τα οποία καταδικάστηκαν οι ηγέτες των Ναζί το 1946.

Ο καθηγητής de Zayas και οι συνάδελφοί του επιδίδουν ειδοποίηση στους δυτικούς ηγέτες ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου και πως τελικά θα καταλήξουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Το κύμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι εξοργισμένο από τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και την αδυσώπητη πολεμοκαπηλεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το κίνημα των διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα αποτελεί απόδειξη του τεράστιου κύματος. Η πολιτική πρόκληση για τους πολιτικούς και τα πρόσωπα του κατεστημένου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Ένα κίνημα που θα καλέσει τους εγκληματίες πολέμου σε υψηλά αξιώματα και θα τους βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail