Ο Μπάιντεν εκμεταλλεύεται τον ηρωισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να προωθήσει τη φασιστική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Photo: Public domain
Μια φιλανθρωπική άποψη θα ήταν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει συνείδηση και επομένως δεν ντρέπεται. Αλλά αυτό που έκανε κατά τη διάρκεια της 80ής επετείου της απόβασης της D-Day την περασμένη εβδομάδα ήταν παρ' όλα αυτά αποκρουστικό. Εκμεταλλεύτηκε το ιστορικό γεγονός για να δικαιολογήσει φτηνά τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Μπάιντεν εκφώνησε μια υπαίθρια ομιλία στο Pointe du Pointe στη Νορμανδία. Εκεί είναι το σημείο όπου περίπου 225 Αμερικανοί καταδρομείς εισέβαλαν στην παραλία κατά τη διάρκεια της απόβασης της D-Day στη βορειοδυτική Γαλλία στις 6 Ιουνίου 1944. Τα αμερικανικά στρατεύματα σκαρφάλωσαν στους βράχους υπό συνεχή πυρά για να καταλάβουν τις γερμανικές θέσεις βαρέως πυροβολικού. Η τολμηρή επίθεση βοήθησε στην ανακούφιση των γερμανικών πυρών κατά χιλιάδων άλλων συμμαχικών στρατευμάτων που επίσης εισέβαλαν στις κοντινές παραλίες της Νορμανδίας εκείνη την ημέρα.

«Θεέ μου, πώς το έκαναν αυτό;» ρώτησε ο Μπάιντεν με δέος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη γενναιότητα αυτών των Αμερικανών στρατιωτών και τη θυσία τους εκείνη την ημέρα. Περισσότεροι από τους μισούς Ρέιντζερς της αιχμής σκοτώθηκαν στη μάχη. Η απόβαση της D-Day ήταν μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν ποτέ. Το δεύτερο μέτωπο που άνοιξε εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας επιτάχυνε την τελική ήττα στο Βερολίνο τον Μάιο του 1945, λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η Σοβιετική Ένωση πολεμούσε το Τρίτο Ράιχ για τρία χρόνια πριν από τις βρετανικές και αμερικανικές αποβάσεις στη Δυτική Ευρώπη. Ο Στάλιν είχε παρακαλέσει τον Ρούσβελτ και τον Τσόρτσιλ να ανοίξουν το δυτικό μέτωπο πολύ νωρίτερα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που επέφερε το κρίσιμο πλήγμα στο καθεστώς του Χίτλερ διεκδικώντας το 90% των απωλειών της Βέρμαχτ σε αμέτρητες ηρωικές μάχες μέχρι την τελική κατάληψη του Βερολίνου. Η εμβληματική ύψωση της Κόκκινης Σημαίας πάνω από το Ράιχσταγκ ήταν το κατάλληλο σύμβολο για το ποιος ήταν ο κύριος νικητής της ναζιστικής Γερμανίας.

Χωρίς καμία ασέβεια προς τις θυσίες των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων συμμαχικών στρατευμάτων στη Νορμανδία, αλλά η δράση τους ήταν ένα δευτερεύον θέαμα μπροστά στο κύριο γεγονός του σοβιετικού θριάμβου και της θυσίας - με περισσότερους από 27 εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες, εκ των οποίων περίπου 10 εκατομμύρια ήταν στρατιώτες, να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο σε σύγκριση με λιγότερο από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες.

Ο αμερικανικός και ο βρετανικός εθνικός ναρκισσισμός αρέσκεται βέβαια να προβάλλει έναν υπερμεγέθη ρόλο που διαδραμάτισαν οι αποβάσεις της D-Day. Παρουσιάσεις του Χόλιγουντ, όπως η μεγάλου μήκους ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Σώζοντας τον στρατιώτη Ράιαν», προκαλούν ανατριχίλα με την αλαζονική οικειοποίηση της ιστορικής ανδρείας. Ο ηθοποιός Τομ Χανκς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία «Σώζοντας τον Στρατιώτη Ράιαν», ήταν παρών στις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο στη Γαλλία, δίνοντας συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για την ιστορική σημασία της εισβολής. Πόσο ντροπιαστικό είναι το γεγονός πως οι χολιγουντιανές εκδοχές της ιστορίας εκλαμβάνονται ως πραγματικές αναφορές και παρουσιάζονται με βαρύτητα στο κοινό από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία των «κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης».

Εν πάση περιπτώσει, η αλαζονική αντίληψη που διακινείται από τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι ήταν το θάρρος και οι προσπάθειες των στρατιωτών τους που κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η παράλογη προκατάληψη έχει από καιρό ενσωματωθεί στα μηνύματα του Χόλιγουντ και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, η διαστρέβλωση έχει φτάσει στο επίπεδο της κραυγαλέας παραποίησης, σύμφωνα με την οποία η ρωσική εκπροσώπηση δεν επιτράπηκε καν στις εκδηλώσεις μνήμης. Αυτό οφείλεται φυσικά στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη δυτική προπαγάνδα που διασύρει τη Ρωσία ως επιτιθέμενη στην Ουκρανία. Οι αντιφάσεις θα ήταν υπερβολικές για να τις αντέξει κανείς.

Φανταστείτε το. Μια υποτιθέμενη μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας έχει το θράσος να παραλείπει κάθε επίσημη αναγνώριση της ζωτικής συμβολής της Σοβιετικής Ένωσης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει το θράσος να χρησιμοποιεί την απόβαση της D-Day για να δικαιολογήσει την επέκταση του σημερινού πολέμου με αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Ο Μπάιντεν χρησιμοποιεί την παραποίηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως καύσιμο για την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό είναι πέρα από κακόβουλη βλακεία. Είναι εγκληματικό σύμφωνα με τον ορισμό της Νυρεμβέργης.

Σχετικά με την επίθεση των Αμερικανών καταδρομέων στο Pointe du Hoc στις 6 Ιουνίου 1944, ο Μπάιντεν δήλωσε: "Έσπασαν το Ατλαντικό Τείχος του Χίτλερ.  Και γύρισαν, με αυτή τη μία προσπάθεια, την παλίρροια του πολέμου που άρχισε να σώζει τον κόσμο".

Η απίστευτη αλαζονεία εδώ του Μπάιντεν είναι ότι η απόβαση στην παραλία «έστρεψε την παλίρροια του πολέμου για να σωθεί ο κόσμος».

Κάθε έντιμος ιστορικός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα ισχυριζόταν πως η παλίρροια του πολέμου αντιστράφηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ το 1943 και πολλών άλλων μαχών στο Ανατολικό Μέτωπο, οι οποίες αποδεκάτισαν την τρομερή ναζιστική πολεμική μηχανή.

Ο Μπάιντεν συνέχισε με τη χολιγουντιανή του αφήγηση: "Ένας φοβερός δικτάτορας [που] είχε κατακτήσει μια ήπειρο είχε τελικά συναντήσει τον αντάξιό του. Εξαιτίας τους, ο πόλεμος γύρισε".

Και πάλι, πρόκειται για τον Μπάιντεν που επινοεί πράγματα για να φουσκώσει τους μύθους της Αμερικής για τις υποτιθέμενες αρετές της και την εξαιρετική ηγεσία της στον «ελεύθερο κόσμο».

Λέει για τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Νορμανδία: « Αντιστάθηκαν στην επιθετικότητα του Χίτλερ».

Ας αποδώσουμε στους Αμερικανούς και τους άλλους συμμαχικούς στρατιώτες το δίκαιο σεβασμό τους. Ναι, αντιστάθηκαν στον Χίτλερ και τη φασιστική επιθετικότητα στην Ευρώπη. Όπως έκαναν και οι Σοβιετικοί στρατιώτες με τους οποίους η Δύση ήταν σύμμαχος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν διαστρεβλώνει την αφήγηση με απεχθή πρόθεση. Ρωτάει: «Αμφιβάλλει κανείς - αμφιβάλλει κανείς ότι αυτοί [τα αμερικανικά στρατεύματα στην απόβαση της D-Day] θα ήθελαν η Αμερική να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην επιθετικότητα του Πούτιν εδώ στην Ευρώπη σήμερα;».

Ο Μπάιντεν συνεχίζει: "Καθώς συγκεντρωνόμαστε εδώ σήμερα, δεν είναι μόνο για να τιμήσουμε εκείνους που επέδειξαν τόσο αξιοσημείωτη γενναιότητα εκείνη την ημέρα, την 6η Ιουνίου 1944.  Είναι για να ακούσουμε τον απόηχο των φωνών τους, να τις ακούσουμε, γιατί μας καλούν, και μας καλούν τώρα.

"Μας ρωτούν: Τι θα κάνουμε;"

"Δε μας ζητούν να σκαρφαλώσουμε σε αυτούς τους γκρεμούς, αλλά μας ζητούν να μείνουμε πιστοί σε αυτό που αντιπροσωπεύει η Αμερική".

"Δε μας ζητούν να κάνουμε τη δουλειά τους.  Μας ζητούν να κάνουμε τη δουλειά μας: να προστατεύσουμε την ελευθερία στην εποχή μας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να αντισταθούμε στην επιθετικότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, να γίνουμε μέρος κάτι μεγαλύτερου από εμάς".

Η διαστρέβλωση της ιστορίας και της ιστορικής ήττας του φασισμού από τον Μπάιντεν κόβει την ανάσα. Εξισώνει τη σημερινή Ρωσία με τη ναζιστική Γερμανία και τον Πούτιν με τον Χίτλερ. Αυτό είναι σίγουρα το αποκορύφωμα της ρωσοφοβίας. Και μια απίστευτα επικίνδυνη κορύφωση της επίθεσης που η Ουάσινγκτον ηγείται στην Ουκρανία από το πραξικόπημα της CIA το 2014.

Στην πραγματικότητα, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ έχουν αναστήσει την επιθετικότητα της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η επιθετικότητα ρισκάρει απερίσκεπτα, εγκληματικά να υποκινήσει μια πυρηνική πυρκαγιά. Ο Μπάιντεν και η δυτική άρχουσα τάξη έχουν αποκηρύξει οποιαδήποτε διπλωματική λύση στη χειρότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κλιμακώνουν μονομερώς τις προκλήσεις εναντίον της Ρωσίας χωρίς να λογοδοτούν στο δυτικό κοινό, και όλα αυτά βασισμένα σε ψέματα και διαστρεβλώσεις.

Ο Μπάιντεν και οι δυτικοί όμοιοί του είναι η ενσάρκωση της φασιστικής επιθετικότητας σήμερα.

Και με αηδιαστική προσβολή επί προσβολής, ο Μπάιντεν εκμεταλλεύτηκε τη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν πολεμώντας τον ναζιστικό φασισμό πριν από 80 χρόνια για να προωθήσει τον αμερικανικό φασισμό σήμερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail