Το Κίεβο χάνει εδάφη στο δρόμο του προς τη Δύση

Freepen.gr - Στις 25 Ιουνίου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ. Για να γίνει μέλος της ΕΕ, το Κίεβο θα πρέπει να κάνει τη χώρα να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία περιλαμβάνουν την ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, ένα συνταγματικό κράτος κ.λπ. Το καθεστώς του Κιέβου που κυβερνά στην Ουκρανία δεν πληροί κανένα από αυτά. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν καλωσορίζει την Ουκρανία στην ΕΕ, εκτός για παράδειγμα από τα κράτη-μαριονέτες της Βαλτικής, αναφέρει το southfront.press.

Στο δρόμο προς την ΕΕ, το Κίεβο χάνει όλο και περισσότερα εδάφη, ενώ ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς διάφορες κατευθύνσεις στα μέτωπα.

Η ένταση των ουκρανικών αντεπιθέσεων έχει μειωθεί σταδιακά στην περιοχή του Χάρκοβο. Κάποιες τοπικές επιθέσεις επιχειρήθηκαν βόρεια του Liptsy, στο κέντρο του Volchansk και στο Tikhoe ανατολικά της πόλης. Δεν φέρνουν πλέον αποτελέσματα αλλά αυξάνουν μόνο τις ουκρανικές απώλειες.

Ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει τα απαραίτητα αποθέματα για να ξαναρχίσει μεγαλύτερες επιθέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, ενώ οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις τους σφυροκοπούν με βαριές βόμβες, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμισμένων FAB-3000.

Ο ρωσικός στρατός αλέθει τις ουκρανικές άμυνες στην κατεύθυνση του Seversk, κερδίζοντας τη μάχη για τη Razdolovka. Αφού το χωριό περικυκλώθηκε από τα ανατολικά και τα δυτικά, οι ρωσικές ομάδες αεροπορικής επίθεσης κατάφεραν να εισέλθουν στους δρόμους και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από το μισό του οικισμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να περικυκλώνουν την ουκρανική φρουρά στο Chasov Yar από τα νότια και τα βόρεια, καταστρέφοντας ουκρανικά οχυρά κατά μήκος του καναλιού Seversky Donets-Donbass στα περίχωρα της πόλης. Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στη συνοικία του καναλιού, όπου οι ρωσικές ομάδες πυρός και εφόδου συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στα πολυώροφα κτίρια, όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες κρύβουν τα σημεία πυρός τους.

Στην κατεύθυνση της Avdeevka, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από το Ocheretino. Στα νότια, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Sokil, ενώ η μάχη ξεκίνησε στην Evgenovka. Βόρεια του Ocheretino, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχθεί την απώλεια του ελέγχου της Novoaleksandrovka. Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη ρωσική προέλαση, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να αναπτύξει ενισχύσεις στην περιοχή, καθώς και νότια στην περιοχή του ταμιευτήρα νερού Karlov.

Στη νότια κατεύθυνση του Ντονέτσκ, η σκληρή μάχη για την Krasnogorovka συνεχίζεται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να ελέγχουν τα πολυώροφα κτίρια στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ οι Ρώσοι εξασφαλίζουν τις θέσεις τους με τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στους δρόμους.

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν επίσης προς την κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Έχουν επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους στα κοντινά χωράφια, ευθυγραμμίζοντας το μέτωπο και πλησιάζοντας τον στρατηγικής σημασίας δρόμο που χρησιμοποιείται για την παροχή στρατιωτικών προμηθειών στην ουκρανική φρουρά στο Ugledar. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό την πόλη Konstantinovka, ένα σημαντικό ουκρανικό κόμβο εφοδιασμού, προετοιμάζοντας πιθανότατα μια επερχόμενη επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail