Νέες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός προηγείται του Μακρόν

pixabay / jackmac34
Freepen.gr - Ο Εθνικός Συναγερμός της Γαλλίας συνεχίζει να εδραιώνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις μια εβδομάδα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της χώρας, σε μεγάλο βαθμό εις βάρος του κεντρώου μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, γράφουν οι "Financial Times".

Η υποστήριξη για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν προσδιορίζεται στο 36% σε έρευνα της Elabe που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα La Tribune Dimanche. Αυτό είναι μπροστά από το 27% για την αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP) και το μόλις 20% για το κίνημα του Μακρόν.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η δημοτικότητα του Μακρόν έπεσε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%.

Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται επίσης περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό σε σύγκριση με άλλες ομάδες για το πώς θα χειριστεί την οικονομία, παρά την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας και την απουσία ακριβούς σχεδίου χρηματοδότησης, σύμφωνα με μια δεύτερη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύεται στους Financial Times.

Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται το κόμμα πως θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ενώ το 22% και το 20%, αντίστοιχα, έχουν τέτοια εμπιστοσύνη στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και το κίνημα του Μακρόν αντίστοιχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail