Δυτική περιουσία θα μπορούσε να κατασχεθεί - Μόσχα

Sputnik/Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Η Ρωσία διαθέτει ένα "ευρύ οπλοστάσιο" πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων για να απαντήσει σε ενδεχόμενη κατάσχεση των κρατικών περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης δυτικής περιουσίας στη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας στην Απουλία της Ιταλίας να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να εξασφαλίσουν δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει στη δικαιοδοσία της ένα "σημαντικό" ποσό δυτικών κεφαλαίων και περιουσιών.

"Όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ρωσικής πολιτικής αντιποίνων και αντιποίνων. Το οπλοστάσιο των πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων είναι ευρύ", δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη.

Η Ρωσία, ωστόσο, δεν θα αποκαλύψει τη φύση των αντιποίνων, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Οι χώρες της G7 ενέκριναν επί της αρχής ένα σχέδιο των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία ένα δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκδόθηκε έναντι δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, για να βοηθήσουν το Κίεβο να αγοράσει όπλα και να ανοικοδομήσει τις κατεστραμμένες υποδομές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail