Η Δύση τα χάνει, ίσως ήρθε η ώρα για «μεγάλες ελπίδες»

Ο Πρόεδρος, όπως ένας μαέστρος ορχήστρας, έχει ως πρωταρχική αποστολή να διασφαλίζει ότι όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την κυβέρνησή του πρέπει να παίζουν συντονισμένα. Αυτή είναι μια άλλη λέξη για την «αρμονία». Επιτρέψτε μου να το θέσω ευγενικά, ο Joe Biden δεν είναι ο Herbert von Karajan, διάσημος μαέστρος των Φιλαρμονικών της Βιέννης και του Βερολίνου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν είναι καν ο Σπάικ Τζόουνς. Φαίνεται ότι ο John Hiatt είχε στο μυαλό του τον Biden όταν έγραψε αυτούς τους στίχους:

But the master of disaster
Gets tangled in his Telecaster
He can’t play it any faster
When he plays the blues
When he had the heart to ask her
And every note just shook the plaster
Now he’s just a mean old bastard
When he plays the blues

Ο Μπάιντεν είναι ο δάσκαλος της καταστροφής [master of disaster]. Λοιπόν, τι άλλο είναι ο νέος Captain Obvious; Η κυβέρνηση Μπάιντεν στέλνει ανησυχητικά ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την πολιτική της όσον αφορά τη χρήση πυραύλων που προμηθεύονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας. Γνωρίζω με βεβαιότητα πως κάποιοι άνθρωποι-κλειδιά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι μπερδεμένοι. Έλαβα την ακόλουθη ερώτηση από έναν δημοσιογράφο της Izvestia:

Σήμερα σε τακτική ενημέρωση, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε ότι η πολιτική του Λευκού Οίκου δεν έχει αλλάξει και επιμένουν πως η Ουκρανία μπορεί να πετύχει χρησιμοποιώντας όπλα εντός των συνόρων της χωρίς να πλήξει ρωσικό έδαφος. Αργότερα, το Politico δημοσίευσε ένα άρθρο που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάιντεν εξουσιοδότησε μυστικά τους Ουκρανούς να χτυπήσουν τη Ρωσία με τα παρεχόμενα όπλα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Γιατί αυτή η διχόνοια και οι διαφορετικές θέσεις; Πώς μπορεί να αξιολογηθεί μια τέτοια απόφαση τελικά;

Η απάντησή μου ήταν απλά «είναι ανίκανοι». Το ορατό χάος στην κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό αν επρόκειτο για σκετς των Μόντι Πάιθον ή για ένα παλιό κομμάτι του Saturday Night Live με τον Νταν Άικρόιντ και τον Τζον Μπελούσι. Αλλά δεν είναι. Αυτοί οι καραγκιόζηδες παίζουν με πραγματική πυρηνική φωτιά.

Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω ένα σενάριο: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρόεδρος και, μετά από επανειλημμένες αρνήσεις της μεξικανικής κυβέρνησης να σταματήσει τη ροή της φαιντανύλης στις ΗΠΑ, διατάζει τις αμερικανικές δυνάμεις να διασχίσουν τα σύνορα και να εξοντώσουν τα καρτέλ ναρκωτικών. Απαντώντας σε αυτή την κίνηση, η Ρωσία κινείται ανοιχτά για να προμηθεύσει την κυβέρνηση του Μεξικού με πυραύλους κρουζ, ικανούς να πλήξουν αμερικανικές πόλεις όπως το Όστιν, το Σαν Αντόνιο, το Αλμπουκέρκι και το Φοίνιξ. Και ας υποθέσουμε ότι το Μεξικό εκτοξεύει αυτούς τους πυραύλους και πλήττει στρατιωτικές βάσεις μέσα και γύρω από αυτές τις πόλεις. Τι νομίζετε πως θα απαιτούσε ο αμερικανικός λαός ως απάντηση; Να αφήσει τη Ρωσία ήσυχη; Δεν το νομίζω.

Έτσι συμπεριφέρονται η κυβέρνηση Μπάιντεν και πολλά από τα μέλη του ΝΑΤΟ. Κάνουν απίστευτα πολεμοχαρείς και ανόητες απειλές και οι Ρώσοι, όχι μόνο ο Πούτιν, το προσέχουν και σκληραίνουν τα νώτα τους για μια σκληρή απάντηση αν η Δύση κάνει πράξη αυτές τις απειλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυτικά οπλικά συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο για να χτυπήσουν στόχους εντός της Ρωσίας - το Μπέλγκοροντ συγκεκριμένα. Αλλά η Ρωσία το έχει πάρει στα σοβαρά, ενώ επιλέγει, αντίθετα, να πιέσει το πλεονέκτημά της στο πεδίο της μάχης και να καταστρέψει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Ο κίνδυνος από την εκτόξευση απειλών για επίθεση κατά του στρατηγικού συστήματος ραντάρ της Ρωσίας, το οποίο είναι κρίσιμο για τον εντοπισμό μιας εχθρικής πυρηνικής εκτόξευσης, είναι ότι οι Ρώσοι ηγέτες δεν έχουν την πολυτέλεια να καθυστερήσουν τη δράση και να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο δυτικός λανθασμένος υπολογισμός θα μπορούσε να προκαλέσει τους Ρώσους να αναλάβουν προληπτική δράση, εκτοξεύοντας τακτικά πυρηνικά.

Η απερίσκεπτη συζήτηση της Δύσης και η υποκίνηση της Ουκρανίας να εξαπολύσει πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, πολύ πέρα από την άμεση συνοριακή περιοχή, είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η Δύση βρίσκεται σε πλήρη πανικό. Το σχέδιό της να διαλύσει και να καταστρέψει τη Ρωσία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όταν το CNN εκδίδει ένα ρεπορτάζ που δηλώνει ότι το άρμα M1 Abrams είναι μια γαλοπούλα, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται.

Και για να βάλουμε ένα θαυμαστικό στην αποτυχία των πανάκριβων αμερικανικών πολεμικών μηχανημάτων, ένα αεροσκάφος F-35 καθ' οδόν από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Lockheed, συνετρίβη και κάηκε έξω από το Albuquerque. Ουπς, πάει άλλο ένα χαρτόσημο 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ρώσοι εντείνουν την πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις σε όλο το μήκος του μετώπου των 900 μιλίων και αποδίδουν σταθερά αποτελέσματα, καθώς η Ουκρανία παραδίδει το ένα χωριό μετά το άλλο..
Στα βόρεια, γύρω από το Kharhov, οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρες και καθιστούν σχεδόν αδύνατο τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών μονάδων στη βόρεια πλευρά του ποταμού.

Δεν είναι μόνο στην Ουκρανία που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Θυμάστε την προβλήτα που μόλις ολοκλήρωσε ο αμερικανικός στρατός στην ακτή της Γάζας; Ναι, χάθηκε. Βυθίστηκε κάτω από τα κύματα.

Εν τω μεταξύ, στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτοί οι καταραμένοι Χούτι δεν έχουν πάρει είδηση ότι πρέπει να παραδοθούν στο ισχυρότερο ναυτικό του κόσμου. Αντί να κάνουν τη γαλλική υπόκλιση, οι Χούτι κατέρριψαν άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι το νούμερο έξι.

Πώς είναι δυνατόν ένα μάτσο τύποι που φορούν φορέματα και φορούν σαθρά σανδάλια να υπερέχουν της επιχείρησης Prosperity Guardian του Λόιντ Όστιν;

Έχω τη λύση. Ξεθάψτε τον Φρανκ Σινάτρα, φέρτε τον πίσω στη ζωή και βάλτε τον να ηγηθεί μιας νέας εκστρατείας βασισμένης στην ελπίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail