Η εμμονή του ΝΑΤΟ να διαπράττει γκάφες

pixabay / danzig_hamburg
Η σειρά των λαθών του ΝΑΤΟ, είτε αυτά οφείλονται σε καθαρή ανικανότητα είτε σε σκόπιμη πρόθεση, είναι πέρα από κάθε υπολογισμό. Η διοχέτευση δισεκατομμυρίων σε βοήθεια και οπλισμό στην Ουκρανία με πλήρη επίγνωση ότι η ήττα της Ρωσίας είναι απίθανη είναι απερίσκεπτη. Η συνεχής κλιμάκωση, το σκούντημα της Ρωσίας, η δοκιμασία της υπομονής της και η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών δεν είναι απλώς ανόητη - είναι και επικίνδυνη. Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες φαίνονται σχολαστικά σχεδιασμένες και επειδή το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα επωφελείται πάρα πολύ, και το ΝΑΤΟ το είδε ως μια ευκαιρία να δοκιμάσει τα πυρομαχικά και την ικανότητα κινητοποίησής του.

Anushka Gupta - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι του μπρα ντε φερ με τη Ρωσία ενέχει τον κίνδυνο καταστροφικών συνεπειών, επιδεικνύοντας μεγάλη περιφρόνηση για την παγκόσμια σταθερότητα. Η αδιάκοπη ανάμειξη του ΝΑΤΟ στις ουκρανικές υποθέσεις υπογραμμίζει την απόλυτη ανευθυνότητά του, καθώς φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μια περιττή και καταστροφική σύγκρουση. Μια τέτοια επιθετική στάση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιδεινώνει τις εντάσεις και να θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές, όλα αυτά για χάρη των στρατηγικών κερδών και του κέρδους.

Οι πρώτες γραμμές του ουκρανικού στρατού καταρρέουν, με ολόκληρες μονάδες να παραδίδονται και υψηλόβαθμους διοικητές να απολύονται. Μέσα σε αυτό το χάος, ο πόλεμος στην Ουκρανία που υποκίνησαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση, ωστόσο οι αμερικανοί μιλιταριστές εντείνουν τις προσπάθειές τους. Παρά το ουκρανικό σύνταγμα που αναφέρει πως η θητεία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει λήξει, αυτός ασκεί την εξουσία μέσω του στρατιωτικού νόμου. Αυτή η αντισυνταγματική διατήρηση της εξουσίας από τον Ζελένσκι προκάλεσε απεργίες και στάσεις εργασίας από τους Ουκρανούς εργαζόμενους, τις οποίες τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν με ευκολία. Μια εθνική επιβράδυνση των φορτηγατζήδων στην Ουκρανία έχει μειώσει δραστικά την κυκλοφορία και έχει σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών, οδηγούμενη από την ευρεία οργή για τη διευρυμένη επιστράτευση του Ζελένσκι.

Οι μάχιμες μονάδες της Ουκρανίας είναι σοβαρά υποστελεχωμένες, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον τριπλασιασμό των προσπαθειών κινητοποίησης μόνο και μόνο για να διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο μάχης. Η επιστράτευση δεν μπορεί να γεφυρώσει αυτό το κενό, ενώ ακόμη και το απεγνωσμένο μέτρο της απαγωγής ανδρών από τους δρόμους αποδεικνύεται ανεπαρκές. Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να διαλύσουν τη Ρωσία μέσω οικονομικών κυρώσεων, ανώτατων τιμών και ενός παρατεταμένου συνοριακού πολέμου έχουν αποτύχει θεαματικά. Η διεφθαρμένη ουκρανική στρατιωτική μηχανή δεν μπορεί να συγκρατηθεί από την εισροή στρατευμάτων των ΗΠΑ και των μελών του ΝΑΤΟ, μαζί με μισθοφόρους εργολάβους.

Στην παγκόσμια σκηνή, η πολιτική κυριαρχία των ΗΠΑ αμφισβητείται ριζικά από τις σημαντικές αποτυχίες στην Ουκρανία και την αποτυχία του Ισραήλ στη Γάζα. Η στρατηγική των ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας έχει αποτύχει. Αντίθετα, οι σχέσεις της Κίνας και της Ρωσίας ενισχύονται, γεγονός που σηματοδοτήθηκε από την εγκάρδια κρατική συνάντηση μεταξύ του Σι Τζινπίνγκ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η διαφαινόμενη απειλή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία περιλαμβάνει την παροχή στην Ουκρανία πυραύλων υψηλής ταχύτητας για πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας. Αυτή η επικίνδυνη πρόταση υποστηρίζεται από σημαντικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε φρενίτιδα για την πιθανή κατάρρευση των ουκρανικών αμυντικών γραμμών στο Χάρκοβο, ένα κρίσιμο βιομηχανικό κέντρο. Η πρόκληση εντείνεται περαιτέρω από την επικείμενη 75η επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα παρουσιαστεί ένα "πακέτο ασφαλείας" για την Ουκρανία.

Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ με στόχο τη Ρωσία αποτελούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε πολλαπλά μέτωπα. Ο Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ρητά ότι τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο θεωρούνται πλέον ουκρανικά, και συνεπώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικού εδάφους. Αυτή η μετατόπιση από την προηγούμενη απαγόρευση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιηθούν τα παραδοθέντα όπλα για πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας θα αναστατώσει προφανώς τον Πούτιν. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία έχουν επίσης επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις οπουδήποτε στο ρωσικό έδαφος.

Η ενσωμάτωση Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας περιπλέκει περαιτέρω το θέμα. Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη στοχεύσει στρατιωτικά ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στη Ρωσία, αυξάνοντας το διακύβευμα και αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Αναδύονται διαιρέσεις εντός του ΝΑΤΟ, με ορισμένους ηγέτες να αντιτίθενται έντονα στη χρήση όπλων που παρέχει η Δύση κατά της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας έχουν εκφράσει σθεναρά την αντίθεσή τους στην κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ομοίως, ο πρωθυπουργός του Βελγίου απέκλεισε τη χρήση βελγικών όπλων εκτός Ουκρανίας, ενισχύοντας τη στάση του κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η λεγόμενη "Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη" του Ζελένσκι στην Ελβετία, η οποία απέκλεισε τη Ρωσία, ανέδειξε μόνο τη φθίνουσα υποστήριξη προς την Ουκρανία και μια ουτοπική ιδέα για την επίτευξη ειρήνης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Η RAND Corporation υποστηρίζει την αμερικανική κλιμάκωση, θεωρώντας την κυνικά ως μια ευκαιρία για τη δοκιμή νέων στρατιωτικών δυνατοτήτων. Αυτός ο απερίσκεπτος δρόμος είναι γεμάτος κινδύνους, καθώς οι αδιάκοπες προκλήσεις του ΝΑΤΟ και η ανάμειξη στις ουκρανικές υποθέσεις απειλούν να βυθίσουν τον κόσμο σε μια καταστροφική σύγκρουση. Η Ρωσία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια για να κάνει το ΝΑΤΟ ό,τι θέλει. Όταν η Ρωσία αρχίσει να στοχοποιεί το ΝΑΤΟ για την υπερβολική ανάμειξή του, το ΝΑΤΟ θα μείνει ανυπεράσπιστο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail