Η ρωσική εκδίκηση δεν περιμένει ποτέ πολύ

Freepen.gr - Η 24η Ιουνίου κηρύχθηκε ημέρα πένθους στην Κριμαία για όσους έχασαν τη ζωή τους από την αιματηρή επίθεση στη Σεβαστούπολη. Μια μέρα πριν, 4 αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη. Ο πέμπτος πύραυλος με κεφαλή πυρομαχικών διασποράς παρέκκλινε της πορείας του και εξερράγη πάνω από μια πολυσύχναστη παραλία, γράφει το southfront.press.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν με διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η Μόσχα τόνισε ότι η ημερομηνία της επίθεσης δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η 23η Ιουνίου ήταν μια μεγάλη ορθόδοξη γιορτή - η ημέρα της Αγίας Τριάδας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την επίθεση σκόπιμη τρομοκρατική επίθεση. Η Μόσχα επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον φέρει την κύρια ευθύνη για την επίθεση εναντίον των πολιτών της Σεβαστούπολης. Όχι μόνο προμήθευσε την Ουκρανία με τους πυραύλους ATACMS, αλλά παρέχει και άμεση στρατιωτική υποστήριξη στη χρήση τους.

Όλες οι αποστολές πτήσης των αμερικανικών πυραύλων καθορίζονται από Αμερικανούς στρατιωτικούς ειδικούς με βάση τις αμερικανικές δορυφορικές πληροφορίες. Ο προσδιοριστής των χθεσινών πυραυλικών πληγμάτων στη Σεβαστούπολη ήταν ένα αμερικανικό UAV RQ-4B Global Hawk που επιχειρούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα επί ώρες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ρωσικές θέσεις αεράμυνας κοντά στην πόλη Γιεβατόρια στα δυτικά της χερσονήσου δέχθηκαν άλλη μια πυραυλική επίθεση.

Ο ρωσικός στρατός ορκίστηκε να μην αφήσει την επίθεση εναντίον αμάχων ατιμώρητη.

Το πρωί της 24ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε βαριά πυραυλικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις νότιες περιοχές του Μυκολαίβ και της Οδησσού. Ένας από τους στόχους της επίθεσης φέρεται να ήταν οι εκτοξευτές των αμερικανικής κατασκευής MLRS HIMARS που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Μυκολαίβ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις στην Κριμαία.

Οι κάτοικοι της πόλης της Οδησσού ξύπνησαν επίσης από μια σειρά μεγάλων εκρήξεων. Το λεγόμενο ρωσικό χτύπημα αντιποίνων κατέστρεψε μια μεγάλη αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ στην περιοχή του λιμανιού της πόλης.

Οι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr έπληξαν δυτικής κατασκευής πυραύλους που ήταν αποθηκευμένοι σε μια αποθήκη στο τοπικό εργοστάσιο βαρέων γερανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξοντώθηκαν επίσης δώδεκα ξένοι μισθοφόροι που εξυπηρετούσαν τους πυραύλους του ΝΑΤΟ. Οι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τις παρατεταμένες δευτερογενείς εκρήξεις ως αποτέλεσμα της έκρηξης των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στο εργοστάσιο- αλλά η ουκρανική προπαγάνδα συνεχίζει να διαβεβαιώνει το κοινό ότι χτυπήθηκε μια άλλη υποτιθέμενη πολιτική εγκατάσταση. 

Τα μαζικά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία είναι πιθανό να συνεχιστούν. Την προηγούμενη ημέρα, πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ σε ουκρανική βάση στα περίχωρα του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στις περιοχές Zhytomyr, Ternopil, Κίεβο, Dnipropetrovsk και Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι στόχοι περιλάμβαναν το αεροδρόμιο Vasilkov, διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail