Ο Σαλβίνι ζητά δεκαετή φυλάκιση για την παρένθετη μητρότητα

facebook.com/salviniofficial
Freepen.gr - Το κόμμα της Ιταλικής Λέγκας υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επιδιώκει να διπλασιάσει τις ποινές για όσους χρησιμοποιούν παρένθετες μητέρες στο εξωτερικό, με τροπολογία σε νομοσχέδιο που πρότεινε το κυβερνών κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, το οποίο θα καθιστούσε την παρένθετη μητρότητα "παγκόσμιο έγκλημα".

Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στην Ιταλία από το 2004, ενώ η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι διαθέσιμη μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια. Επί του παρόντος τιμωρείται με φυλάκιση και σημαντικό πρόστιμο.

Πέρυσι, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε να επεκτείνει την απαγόρευση ποινικοποιώντας τα ζευγάρια που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να κάνουν τη διαδικασία σε χώρες όπου είναι νόμιμη. Το νομοσχέδιο, το οποίο προτάθηκε από το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της Μελόνι, υποστηρίχθηκε από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου και τώρα συζητείται στη Γερουσία. Η νέα νομοθεσία θα αυξήσει το πρόστιμο από 600.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ευρώ (1.070.000 δολάρια) και την ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες σε δύο χρόνια.

Ωστόσο, το κόμμα της Λέγκας -που βρίσκεται σε συνασπισμό με τα Αδέλφια της Ιταλίας- κατέθεσε τροπολογία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, με την οποία προτείνει την αύξηση της μέγιστης ποινής φυλάκισης στα δέκα χρόνια και του προστίμου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της L'Espresso το Σάββατο, το κόμμα ζήτησε επίσης "την τιμωρία των δημόσιων λειτουργών που καταγράφουν στο ληξιαρχικό καθεστώς τα παιδιά που γεννήθηκαν από παρένθετη μητρότητα".

Ο Σαλβίνι είναι εδώ και καιρό επικριτής της παρένθετης μητρότητας, συγκρίνοντας στο παρελθόν τις παρένθετες μητέρες με μια "γυναίκα-ΑΤΜ... που παράγει μωρά" και δεσμευόμενος να καταπολεμήσει "αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική". Επανέλαβε τη θέση του την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η παρένθετη μητρότητα ισοδυναμεί με "αγορά παιδιών". 

"Υπάρχει ο νόμος που θα θέσει εκτός νόμου την ενοικίαση μήτρας όχι μόνο στην Ιταλία, όπως ήδη συμβαίνει, αλλά και διεθνώς, και επομένως την αγορά παιδιών και γυναικείων σωμάτων, η σκέψη και μόνο της οποίας είναι φρικτή", δήλωσε στο Radio 24, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά "πρέπει να υιοθετούνται και να έρχονται στον κόσμο αν υπάρχει μητέρα και πατέρας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail