Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις επιθέσεις του Κιέβου σε ενεργειακές εγκαταστάσεις - υπουργείο Εξωτερικών

Russian Foreign Ministry/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα λάβει όλα τα μέτρα για να στερήσει από την κυβέρνηση του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις τελευταίες ουκρανικές επιθέσεις στην πόλη Energodar.

"Ο συστηματικός χαρακτήρας των ουκρανικών επιθέσεων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορόζιε και σε άλλες ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις αποκαλύπτει μια αρκετά εδραιωμένη και σκόπιμη τάση, η οποία αποσκοπεί στην πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημίας στη ρωσική οικονομία και στη δημιουργία του κινδύνου μιας ανθρωπογενούς καταστροφής που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου", δήλωσε η ίδια. "Συνειδητοποιώντας πόσο αναξιόπιστο είναι το καθεστώς του [Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ] Ζελένσκι, η χώρα μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο θέμα του, προκειμένου να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτού του είδους".

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Ζελένσκι δείχνει την πλήρη αδιαφορία του για τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αυτό εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, με την επιμονή τους να δημιουργούν κινδύνους για το προσωπικό του ZNPP που εκτελεί τα καθήκοντά του και με τις προσπάθειες άσκησης εξωτερικής επιρροής στη λήψη αποφάσεων από το προσωπικό του σταθμού", συνέχισε.

Η Ζαχάροβα συνέχισε λέγοντας πως η Μόσχα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα εργασίας για το προσωπικό του σταθμού παραγωγής ενέργειας, μεταξύ άλλων μέσω της βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στην παρακείμενη πόλη Energodar και της επισκευής των υποδομών.

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του πληθυσμού εκεί, αλλά και για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τη χούντα του Κιέβου και τις κακές προκλητικές πράξεις της", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

"Παρ' όλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε πως το προσωπικό της ZNPP και τα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συνεχίζουν να δέχονται απειλές από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Προφανώς, το καθεστώς του Κιέβου δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πολιτική του εκφοβισμού του προσωπικού του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής μέσω εκβιασμών και έντονης ψυχολογικής πίεσης", δήλωσε η ίδια. 

* πληροφορίες tass.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail