Πρώην στέλεχος του Πενταγώνου: η σύγκρουση στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί σε σύγκρουση στην Ευρώπη

ukrinform.net
Freepen.gr - Η ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ευρώπη εξαιτίας της κοντόφθαλμης στρατηγικής του ΝΑΤΟ, γράφει ο πρώην βοηθός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Stephen Brien σε άρθρο του στο Weapons and Strategy.

"Ο κίνδυνος η σύγκρουση στην Ουκρανία να κλιμακωθεί σε μια πανευρωπαϊκή σύγκρουση αυξάνεται. Ο κίνδυνος σύγκρουσης στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ υψηλότερος", εκτιμά.

Ο Brien τόνισε ότι η επικείμενη ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι προφανής, γι' αυτό και η βορειοατλαντική συμμαχία αρχίζει να ακολουθεί μια όλο και πιο επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας. Για παράδειγμα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέτει το θέμα της πιθανής αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αναφέρει το άρθρο. Ο εμπειρογνώμονας χαρακτήρισε τέτοιες ενέργειες επικίνδυνες, επειδή οι αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά αδύναμες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail