Πώς το Ισραήλ έχασε το βορρά

Το «Ισραήλ» έχει χάσει εντελώς το βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Βρίσκεται κάτω από πυρά και φλόγες κάθε μέρα τώρα. Η Χεζμπολάχ έχει βάλει μεθοδικά στο μάτι τα φυλάκια των μυστικών υπηρεσιών του «Ισραήλ» και κυριολεκτικά τα ανατινάζει κάθε μέρα, on camera. Ο παραπάνω χάρτης δείχνει τη νέα γραμμή ελέγχου της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όπως αναφέρει η Der Stürmer του σκεπτόμενου ανθρώπου, η Haaretz. Το «Ισραήλ» το έχει χάσει.

Indrajit Samarajiva - indi.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Μάτια και αυτιά

Είναι συναρπαστικά βαρετό το πώς το έκανε αυτό η Χεζμπολάχ. Για μήνες τα βίντεό τους ήταν μεθοδικά τετριμμένα, ανατινάζοντας αυτόν τον πύργο επικοινωνίας, εκείνο το κτίριο, εκείνο το σταθμό ακρόασης. Φαινόταν σαν ένα μάτσο από τίποτα, αλλά τα πράγματα αθροίζονται. Η Χεζμπολάχ είχε μια λίστα με τα μάτια και τα αυτιά του «Ισραήλ» στο βορρά και πέρασε μήνες τρυπώντας τα μεθοδικά με το μάτι, όπως ο Οδυσσέας και ο Κύκλωπας. Τώρα -όσο μεγάλη και αν είναι η IOF- είναι ουσιαστικά τυφλή.

Καθώς η Χεζμπολάχ ανοίγει όλο και μεγαλύτερα κενά στην αεράμυνα του «Ισραήλ», μπορεί να στέλνει όλο και περισσότερους πυραύλους, με όλο και καλύτερη διείσδυση. Για το «Ισραήλ», αυτή η φθορά είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται. Η αεράμυνά τους είναι ένα συνδεδεμένο σύστημα και το δίκτυο επιστρέφει όλο και περισσότερο στο 404. Πάρτε για παράδειγμα, την καταστροφή του αερόστατου/κατασκοπευτικού μπαλονιού SKYDEW αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων.



Αυτό το αερόστατο έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει χαμηλά ιπτάμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αυτό είναι το μέσο που χρησιμοποιεί περισσότερο η Αντίσταση. Το SKYDEW μπορεί να παραμείνει ψηλά πολύ περισσότερο (και σχετικά φθηνότερα) από τα αεροπλάνα και μπορεί να «δει» πολύ πιο μακριά από τα επίγεια συστήματα. Τοποθετήθηκε επίσης σε μια εξαιρετικά στρατηγική περιοχή που τους επέτρεψε να καλύψουν επιθέσεις από τη Συρία, το Ιράκ και -σε μικρότερο βαθμό- από τη Χεζμπολάχ, συγκεκριμένα στο λιμάνι της Χάιφα. Αλλά τώρα το πάρτι τελείωσε. Κοιτάξτε το μπαλόνι τώρα:


Το SKYDEW είναι πλέον τόσο συρρικνωμένο και άχρηστο όσο το...καρύδι του Joe Biden. Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια, η οποία σηματοδοτεί επίσης μια μεγάλη κατάρρευση. Όπως αναφέρει η «κάρτα στόχου» του SKYDEW (από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Χεζμπολάχ), «προστατεύονταν από ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και παρεμβολής κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των UAV (Drone Dome)» και «ασφαλιζόταν από τρία επίπεδα συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων: Hetz [Arrow]". Όλα αυτά κόπηκαν σαν τα στρώματα ενός κρεμμυδιού, αφήνοντας πίσω τους μόνο σιωνιστικά δάκρυα.

Το βόρειο μέτωπο είναι πλέον πορώδες, και οι «έποικοι» το γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα. Όπως είπε ο Moshe Davidovitz-επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Asher- «Δέκα ρουκέτες έπεσαν στο κέντρο της χώρας και τα μέσα ενημέρωσης είναι σε αναβρασμό - η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή», έγραψε. "Αλλά κάθε μέρα δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύονται προς τους οικισμούς της γραμμής αντιπαράθεσης και τη Γαλιλαία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αυτοκτονίας, και η χώρα παραμένει σιωπηλή. Για άλλη μια φορά, είναι η απόδειξη ότι ο βορράς δεν υπολογίζεται".

 

Meron Air Base, one of 'Israel's' two main bases (Via)

Η Χεζμπολάχ, φυσικά, έχει μετρήσει το βορρά. Έχουν μια λίστα με «ισραηλινούς» στρατιωτικούς στόχους και τους περνούν έναν προς έναν. Πάρτε, για παράδειγμα, την αεροπορική βάση επιτήρησης Mount Meron, μία από τις δύο κύριες βάσεις στο «Ισραήλ». Αυτό λέει η IOF για τη βάση, σε ένα άρθρο του Maariv το 2016 (μέσω μετάφρασης):

Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας προσθέτει: «Η αεροπορική επιτήρηση της Μέρα Μέρων είναι μια από τις σημαντικότερες αποστολές της χώρας: "Το σύστημα εναέριου ελέγχου είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρησιακή ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κύριο καθήκον του είναι η προστασία του κατεχόμενου εναέριου χώρου. Μέσω του συστήματος ελέγχου, ενεργοποιούμε όλες τις δυνατότητες για την προστασία του ουρανού, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών, πυραύλων και άλλων διαβαθμισμένων συστημάτων".

Και αυτό είναι που δημοσίευσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Χεζμπολάχ, καθώς βομβάρδιζαν:

Πρώτον, η αεροπορική βάση επιτήρησης Meron βρίσκεται στην κορυφή του όρους Jarmaq [«όρος Meron»] στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, την υψηλότερη κορυφή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η βάση Meron είναι το μοναδικό κέντρο διοίκησης, επιτήρησης και αεροπορικού ελέγχου στο βόρειο τμήμα της σφετεριστικής οντότητας και δεν υπάρχει καμία σημαντική εναλλακτική λύση σε αυτήν. Είναι η μία από τις δύο κύριες βάσεις σε ολόκληρη τη σφετεριστική οντότητα: «Meron» στο βορρά, και η δεύτερη είναι η «Mitzpe Ramon» στο νότο.

Η βάση Meron είναι υπεύθυνη για την οργάνωση, το συντονισμό και τη διαχείριση όλων των αεροπορικών επιχειρήσεων προς τη Συρία, το Λίβανο, την Τουρκία, την Κύπρο και το βόρειο τμήμα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Επιπλέον, η βάση αυτή αποτελεί κύριο κέντρο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών παρεμβολών στις προαναφερθείσες κατευθύνσεις και στελεχώνεται από μεγάλο αριθμό επίλεκτων αξιωματικών και στρατιωτών των σιωνιστικών δυνάμεων.

Δεύτερον, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στις 07:50 π.μ. του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής απάντησης στο έγκλημα της δολοφονίας του μεγάλου ηγέτη Sheikh Saleh Al-Arouri και των μαρτυρικών αδελφών του στο νότιο προάστιο [Dahiyeh] της Βηρυτού, στόχευσαν την αεροπορική βάση επιτήρησης Meron με 62 πυραύλους διαφόρων τύπων, προκαλώντας άμεσα και επιβεβαιωμένα χτυπήματα.

Γνωρίζω καλά τους δαιμονικούς όρχεις της αεροπορικής βάσης Meron, έχοντας δει τη Χεζμπολάχ να τους επιτίθεται σαν σπέρμα σε αυγό, ξανά και ξανά σε αμέτρητα βίντεο. Ήταν αμείλικτοι. Ειλικρινά γίνεται βαρετό, επειδή το όλο πράγμα δεν πυροβολεί ποτέ, αλλά κάθε μικρό χτύπημα αθροίζεται. Κάθε φορά που ανοίγει μια τρύπα στην «ισραηλινή» αεράμυνα, η τρύπα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, επειδή η Χεζμπολάχ καταστρέφει πολύπλοκα, διασυνδεδεμένα συστήματα.

Τώρα η βάση Meron μπορεί μετά βίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, πόσο μάλλον την περιοχή. Το «Ισραήλ» έχει απαντήσει με τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ (και των Ιρανών), αλλά η Αντίσταση απλά δίνει τα ονόματα των μαρτύρων σε πυραύλους και στέλνει περισσότερους. Πρόκειται για μια μάχη φθοράς και η Χεζμπολάχ δίνει προσοχή, ενώ το «Ισραήλ» ξεσπάει άμυαλα. Το «Ισραήλ» είναι εντελώς αφηρημένο από μια γενοκτονία στο νότο και έχει χάσει τη μάχη για το βορρά.

Μετά από μήνες αυτής της βαρετής αποδιοικητικής εργασίας, η Χεζμπολάχ έφτασε επιτέλους στα καλά πράγματα. Η βόρεια αεράμυνα του «Ισραήλ» σήμερα είναι σαν μια κουρελιασμένη παλιά κουνουπιέρα που ο σκύλος κυνήγησε τη γάτα μέσα από αυτήν. Είναι γεμάτη τρύπες, και μάλιστα μεγάλες. Η Χεζμπολάχ μπορεί όλο και περισσότερο να πυροβολεί κατά βούληση, με όλο και πιο ακριβή όπλα. Για παράδειγμα, εδώ η Χεζμπολάχ καταρρίπτει ένα SKYSTAR 330 χτυπώντας με drone τον χειριστή του Τάγματος 869 κυριολεκτικά στα...καρύδια.

https://t.me/PalestineResist/39666

Σε αυτή την περίπτωση, η Χεζμπολάχ δεν στόχευσε το ίδιο το κατασκοπευτικό αερόστατο, αλλά τους ελεγκτές του, σε τρεις τοποθεσίες ταυτόχρονα. Με τους χειριστές εξουδετερωμένους, το αερόστατο ξέφυγε από τον έλεγχο και προσγειώθηκε στο Λίβανο, όπου το ανέκτησαν κάποια παιδιά. Αυτή είναι η κατάσταση των ματιών και των αυτιών του «Ισραήλ» στο βορρά. Είναι στο έδαφος.

Iron Done

Το «Ισραήλ» δεν έχει πλέον τίποτα που να αξίζει να αποκαλείται αεράμυνα στο βορρά. Ο σιδερένιος θόλος τελείωσε. Η Χεζμπολάχ μπορεί να πυροβολεί κατά βούληση, και το κάνει κάθε μέρα εδώ και επτά μήνες. Οι πύραυλοι της Ιρακινής Αντίστασης πετούν ακριβώς από πάνω τους, προς τη Χάιφα. Το Ιράν μπορεί να εξουδετερώσει ολόκληρο το εθνικό σύστημα όποτε θέλει. Το «Ισραήλ» μπορεί ακόμα να προσβάλλει τη συνείδηση, αλλά είναι πλέον ανυπεράσπιστο από πυραύλους. Ακόμα και η Χαμάς τους χτυπάει, μέσα από την τραυματισμένη Γάζα. Είναι open season, και οι 'έποικοι' το γνωρίζουν.

Οι «ισραηλινοί» έποικοι θρηνούν ανοιχτά για την αδιέξοδη κατάστασή τους σε όλο τον εβραϊκό Τύπο. Κάποιοι έποικοι ήταν τόσο πυρρίχως τσαντισμένοι που απείλησαν να αποσχιστούν από ολόκληρο το έθνος abomi-nation και να σχηματίσουν το νέο κράτος της Γαλιλαίας. Όπως έγραψε η Jerusalem Post (το προτιμώμενο ένθετο των εθνοκαθάρσεων για τα ακίνητα),

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε ερώτηση του Μπένι Γκαντζ, όπως αναφέρει το Ν12. Ο Γκαντζ αναρωτήθηκε αν οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους την 1η Σεπτεμβρίου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και ο Νετανιάχου απάντησε: «Ποιο είναι το χειρότερο που θα συμβεί αν επιστρέψουν λίγους μήνες μετά την 1η Σεπτεμβρίου;».

Αυτό είναι φυσικά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Όλη η προϋπόθεση του «Ισραήλ» είναι ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να γαμάνε όλους τους άλλους. Αν ο σιδερένιος θόλος δεν λειτουργεί, το 'Ισραήλ' δεν λειτουργεί και ο σιδερένιος θόλος δεν λειτουργεί. Τώρα είναι το Σιδηρούν Κόσκινο. Οι ιεροί πολεμιστές το έχουν γεμίσει τρύπες.

 

An Iron Dome battery, all busted up.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα επειδή ο Σιδηρούς Θόλος δεν είναι μόνο ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του «Ισραήλ», αλλά και ο ψυχολογικός αμυντικός μηχανισμός του. Είναι αυτό που κάνει πιστευτό όλο το αποικιοκρατικό σχέδιο, ότι μπορούν να τσαντίζουν τους πάντες στην περιοχή και να μην υφίστανται συνέπειες. Η πίστη στον «Σιδερένιο Θόλο» είναι πίστη στο «Ισραήλ» και κανένα από τα δύο δεν είναι πια πιστευτό. Έτσι, οι βόρειοι «οικισμοί» έχουν αδειάσει και δεν πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα. Όπως δήλωσε το Resistance News Network (RNN) (στις 29 Μαΐου): «Οι οικισμοί δεν θα είναι πλέον έτοιμοι να εγκατασταθούν:

930 σπίτια εποίκων στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη έχουν υποστεί ζημιές από ρουκέτες της Χεζμπολάχ σε 86 οικισμούς από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το σιωνιστικό Υπουργείο Πολέμου.

Στην Al-Manara για παράδειγμα, 130 από τα 155 σπίτια καταστράφηκαν. Στον οικισμό «Metulla» έχουν απομείνει μόλις 34 κάτοικοι, το πολύ. Το «Kiryat Shmona», ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς, είδε τον πληθυσμό του να πέφτει από 24.000 σε κάτω από 4.000 και 124 σπίτια έχουν καταστραφεί μέσα σε αυτόν.

Αυτό συμβαίνει καθώς πάνω από 200.000 έποικοι στο βορρά έχουν εκτοπιστεί από την αντίσταση, έχοντας χτίσει το δικό τους προσφυγικό καταυλισμό. Κάποιοι θέλουν να αποσχιστούν από το «Ισραήλ» και να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος, ενώ άλλοι, όπως ο οικισμός «Margaliot» έχουν διακόψει από χθες τους δεσμούς τους με την οντότητα.

Είναι περίεργο πως η IOF φέρεται να σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των στρατιωτών που διαθέτει στα βόρεια σύνορα και στους κοντινούς οικισμούς, επικαλούμενη λόγους χρηματοδότησης ή ίσως για να μειώσει τον αριθμό των στόχων που έχει στη διάθεσή της η Χεζμπολάχ.

Ας δούμε ένα παράδειγμα της Χεζμπολάχ που εξαλείφει έναν στόχο, μια μπαταρία Iron Dome. Το κάνουν αυτό συστηματικά ξανά και ξανά. Αυτό το ρεπορτάζ του Al Jazeera περιγράφει πώς η Χεζμπολάχ πρώτα κάνει την μπαταρία να αποκαλυφθεί, εκτοξεύοντας μαλακίες εναντίον της, και μετά την χτυπάει με τα πραγματικά σκ...τά:

Στο 3:30, αποκλειστικό υλικό αποκαλύπτει τις επιχειρήσεις παρακολούθησης και αναγνώρισης που επέτρεψαν στη Χεζμπολάχ να αποκαλύψει τις θέσεις των σταθμών των συστοιχιών «Iron Dome» κοντά στον οικισμό «Kfar Blum» χρησιμοποιώντας μια τακτική που ονομάζεται «δελεασμός πυρός». Το υλικό αποκαλύπτει ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυρομαχικά προς τις θέσεις και κατέγραψε τη διαδικασία αναχαίτισης που πραγματοποίησε ο «Σιδηρούς Θόλος», γεγονός που επέτρεψε στη Χεζμπολάχ να εκτελέσει μια ποιοτική επιχείρηση υψηλής ακρίβειας.

Οι σκηνές στο 4:25 αποκαλύπτουν μια επιτυχημένη στόχευση των συστοιχιών του «Σιδερένιου Θόλου», χωρίς αυτές να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν, να εντοπίσουν ή να αποτρέψουν την επίθεση. Στη συνέχεια, αποκλειστικές φωτογραφίες που αποκτήθηκαν από το Al Jazeera δείχνουν τη διείσδυση των πληροφοριών της Hezbollah στους στρατιώτες της IOF σε αυτές τις πρόσφατα εγκατεστημένες τοποθεσίες, και την ικανότητα να καταγράφουν τις γεωγραφικές λεπτομέρειες και το μέγεθος των οχυρώσεων που χρησιμοποιήθηκαν.

Η Χεζμπολάχ το έκανε αυτό ξανά και ξανά, κυνηγώντας και αναζητώντας μεθοδικά μία προς μία τις πυροβολαρχίες Iron Dome. Δεδομένου ότι ο υπόλοιπος εξοπλισμός επιτήρησης έχει αποδεκατιστεί και δεν μπορούν καν να δουν τι έρχεται, το «Ισραήλ» πρέπει στη συνέχεια να τραβήξει τα στρατιωτικά του μέσα όλο και πιο μακριά από τα σύνορα. Διαφορετικά, αυτό είναι που συμβαίνει:


Αυτή είναι η στιγμή που η Χεζμπολάχ χτυπά «τη μονάδα φρουράς του Barkat Risha με έναν ιρανικό ATGM [αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο] Almas κορυφαίας επίθεσης». Το «Ισραήλ» -σε αντίθεση με τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς- δεν έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια σκάβοντας υπόγεια τούνελ, οπότε οι στρατιώτες του είναι όλοι εκτεθειμένοι χωρίς το Iron Dome. Πάρτε επίσης, για παράδειγμα, το αρχηγείο της 769ης Ταξιαρχίας του IOF, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό.


Το αποικιοκρατικό προφυλακτικό είναι γεμάτο τρύπες και το «Ισραήλ» είναι έγκυος σε μια Παλαιστίνη που ξαναγεννιέται. Όταν φεύγουν οι στρατιώτες, πρέπει να φύγουν και οι έποικοι, είναι μια πλήρης αποτυχία της αποικιοκρατίας. Δεν πρόκειται για στρατηγική υποχώρηση, αλλά για στρατηγική ήττα. Αυτό δεν είναι λύση, είναι απλώς διάλυση. Αλλά είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το «Ισραήλ». Έχουν χάσει τον έλεγχο του βορρά και, το χειρότερο απ' όλα, έχουν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού αυτού του πολέμου. Η Χεζμπολάχ μπορεί να συνεχίσει να ανεβάζει τη θερμοκρασία όλο και πιο ψηλά μέχρι το «Ισραήλ» να ψηθεί. Ιδού η Kiryat Shmona (κατεχόμενη al-Khalisa), η οποία κυριολεκτικά καίγεται αυτή την στιγμή:


Αυτό οφείλεται άμεσα στο γεγονός ότι το Iron Dome δεν αναχαιτίζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η Χεζμπολάχ έχει τον έλεγχο πυρός σε ολόκληρη την περιοχή. Ως εκ τούτου, καίγεται. Οι έποικοι βλέπουν τώρα έναν πίνακα «καλωσορίσματος» που κυριολεκτικά λιώνει. Το μήνυμα είναι σαφές. 'Άντε γα....'.


Έχω παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία τους τελευταίους επτά μήνες, και τώρα τα σταφύλια της οργής αποδίδουν καρπούς. Η Χεζμπολάχ έχει τον έλεγχο των πυρών στο βορρά, ενώ το «Ισραήλ» υποχωρεί όλο και περισσότερο. Η κατάρρευση του βόρειου μετώπου ανοίγει επίσης το «Ισραήλ» για επιθέσεις από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες μπορούν να περάσουν κατευθείαν. Όλα αυτά προκαλούν τεράστια ψυχολογική ζημιά στο «Ισραήλ», επειδή ο Σιδηρούς Θόλος ήταν η κουβέρτα ασφαλείας τους και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνοι τους σκελετούς κάτω από το κρεβάτι τους. Όλα αυτά γιατί η Χεζμπολάχ είχε στρατηγική, ενώ το 'Ισραήλ' ήταν απλά ρατσιστικό, βομβαρδίζοντας ασθενοφόρα και σπίτια χωρίς στρατιωτική αξία. Τώρα το «Ισραήλ» έχει χάσει τη βόρεια Παλαιστίνη και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Αυτή είναι η αποαποικιοποίηση στην πράξη. Το «Ισραήλ» έχει χάσει το βορρά και μια απελευθερωμένη Παλαιστίνη έρχεται σιγά-σιγά στο προσκήνιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail