Το Κίεβο υποχωρεί για να χτυπήσει τα ρωσικά μετόπισθεν

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία, οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν τα χτυπήματα στα μετόπισθεν της άλλης σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στα πεδία των μαχών, γράφει το southfront.press.

Ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη της αναγνώρισης του ΝΑΤΟ συνεχίζει τις συνεχείς προσπάθειες να προσεγγίσει τις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τα πλήγματα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές σε αρκετές ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποθήκες πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν αρκετές δεκάδες ουκρανικά UAV στις παραμεθόριες περιοχές τη νύχτα της 28ης Ιουνίου. 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στην περιοχή του Μπριάνσκ, εννέα UAV καταστράφηκαν στην περιοχή του Σμολένσκ, ένα άλλο UAV αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε στην περιοχή του Βορονέζ, δύο UAV αναχαιτίστηκαν στην περιοχή του Κουρσκ και ένα άλλο καταστράφηκε στην περιοχή του Ροστόφ.

Ως αποτέλεσμα των νυχτερινών επιθέσεων, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή του Τάμποφ.

Το πρωί, οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίστηκαν. Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί μπαλόνια μικρού μεγέθους για τις επιθέσεις. Μπορεί να μεταφέρουν εκρηκτικά ή να βάλουν φωτιές στο ρωσικό έδαφος. Σήμερα, ένα από αυτά καταστράφηκε πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ. Νωρίτερα, στις 25 Ιουνίου, ένα άλλο αερόστατο μικρού μεγέθους καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Ροστόφ.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν. Το πρωί της 28ης Ιουνίου, αναφέρθηκε μια σειρά από πλήγματα στη νότια περιοχή της Οδησσού.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι στοχεύουν τις ουκρανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν, ενώ η ρωσική τακτική αεροπορία καταστρέφει τις ουκρανικές εφεδρείες κοντά στις γραμμές του μετώπου, χτυπώντας τα ουκρανικά κρησφύγετα με βαριές βόμβες.

Η ρωσική κυριαρχία στον αέρα υποστηρίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις της στα πεδία των μαχών.

Τα ουκρανικά μέτωπα δεν έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις αλέθουν την ουκρανική άμυνα, βελτιώνοντας τις θέσεις τους ταυτόχρονα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν στο Urozhainoe στην περιοχή Zaporozhie. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα στο κέντρο του ερειπωμένου οικισμού.

Στην κατεύθυνση Ουγκλεντάρ, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στα κοντινά χωράφια, προσεγγίζοντας τον στρατηγικής σημασίας δρόμο βόρεια του ουκρανικού προπυργίου στην πόλη.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών στην Krasnogorovka, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν ελαφρώς το προπύργιό τους. Πρόσφατα κατέλαβαν νέες θέσεις στο βορειοδυτικό και βορειοανατολικό τμήμα της πόλης.

Στην κατεύθυνση της Avdeevka, η ρωσική επίθεση συνεχίζεται στην Karlovka στα νότια, ενώ η ρωσική επιχείρηση εκκαθάρισης είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της στο Sokil στο βόρειο πλευρό.

Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αιφνιδιαστικής επίθεσης στην περιοχή του Torezk, οι ρωσικές μονάδες εφόδου έφτασαν στα περίχωρα του Pivnichnoe, του Torezk και της Νέας Υόρκης. Οι αποθαρρυμένοι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται σε μεγάλες ομάδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail