Η Σλοβακία δε θα στείλει ούτε στρατιώτες ούτε εκπαιδευτές στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Σλοβακία δε θα μπλοκάρει τις αποφάσεις που προγραμματίζεται να ληφθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, ούτε θα στείλει στρατιώτες ή εκπαιδευτές της στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πέτερ Πελεγκρίνι.

"Επιβεβαιώνουμε επίσημα για άλλη μια φορά τη θέση της Σλοβακίας: σε περίπτωση που έρθουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατού του ΝΑΤΟ ή κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για εκπαιδευτικό προσωπικό ή εκπαιδευτές που θα πρέπει να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στο έδαφος της Ουκρανίας για τη χρήση οπλικών συστημάτων ή να τους εκπαιδεύσουν, η Σλοβακία δεν θα στείλει κανέναν στρατιώτη της στην Ουκρανία.... Και αν οι εκπαιδευτές μας πρέπει να αλληλεπιδράσουν κάπου με τον ουκρανικό στρατό, τότε μόνο στο έδαφος της Σλοβακίας", δήλωσε ο Πελεγκρίνι στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τον Τσέχο πρόεδρο, η κοινή τους δήλωση μεταδόθηκε από το σλοβακικό τηλεοπτικό κανάλι TA3.

Παρ' όλα αυτά, ο Πελεγκρίνι δήλωσε πως η Σλοβακία θα είναι "εποικοδομητικός εταίρος" στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9-11 Ιουλίου. "Η Σλοβακία... δεν θα μπλοκάρει καμία απόφαση που πρέπει να εγκριθεί ως μέρος της ημερήσιας διάταξης", πρόσθεσε ο Σλοβάκος πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail