Κι αν ο Πούτιν αδράξει την ευκαιρία να ταπεινώσει τον Μακρόν στην Ουκρανία;

RIA Novosti / Μιχαήλ Κλιμέντιεφ
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να απαντήσει με στρατιωτικό χτύπημα στην απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, γράφει ο αρθρογράφος της Washington Post Lee Hockstader.

«Τι θα συμβεί αν ο Πούτιν αναγνωρίσει τη μπλόφα του Μακρόν; <...> Ο Πούτιν μπορεί να δει το χτύπημα των Γάλλων στρατιωτικών (στην Ουκρανία) <...> ως μια ευκαιρία να ταπεινώσει τον Μακρόν, ο οποίος έχει γίνει ένας από τους πιο επιθετικούς αντιπάλους της Ρωσίας μεταξύ των δυτικών ηγετών", προειδοποίησε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη γνώμη του Hockstader, η απόφαση του Γάλλου προέδρου ενέχει πολύ μεγάλους κινδύνους τόσο στη χώρα του όσο και στη Δύση. Ο παρατηρητής σημείωσε ότι η γαλλική κοινή γνώμη δεν ήταν καθόλου έτοιμη να υποδεχθεί φέρετρα με στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Οι σύμμαχοι της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, με τη σειρά τους, είναι απίθανο να διακινδυνεύσουν μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία ακόμη και στην περίπτωση θανάτου στρατιωτικών εκπαιδευτών, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail