Περισσότερος προβληματισμός σχετικά με την αυστηρή προειδοποίηση του Πούτιν προς τη Δύση

Αν υπήρξε ποτέ αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την άκρη ενός πανύψηλου γκρεμού, που σημαίνει πτώση προς ένα φρικτό θάνατο, ο Τζον Κίρμπι έδιωξε κάθε αμφιβολία με αυτό το ανόητο, απερίσκεπτο σχόλιο:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι στο μέλλον της Ουκρανίας, αλλά υπάρχουν "πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν" πριν από την ένταξή της, δήλωσε ο Κίρμπι. Όταν ένας δημοσιογράφος του ζήτησε να διευκρινίσει τους "ασαφείς όρους" και την "ασαφή πορεία" που δόθηκε στο Κίεβο, ο αξιωματούχος υποστήριξε πως η θέση της Ουάσινγκτον είναι "απολύτως σαφής".

"Πρώτα πρέπει να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο", δήλωσε ο Κίρμπι.

"Πρέπει πρώτα να κερδίσουν τον πόλεμο. Οπότε, νούμερο ένα: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε πως μπορούν να το κάνουν αυτό. Στη συνέχεια, όταν τελειώσει ο πόλεμος, ό,τι κι αν φαίνεται, θα εξακολουθήσουν να έχουν μακρά σύνορα με τη Ρωσία και μια νόμιμη απειλή για την ασφάλεια", είπε. Η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει στην οικοδόμηση της στρατιωτικής βιομηχανικής βάσης της Ουκρανίας, αν και "η διαφθορά εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα ανησυχία", πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν ή του Γενικού Επιτελείου του. Απορρίπτετε τη δήλωση του Kirby ως παραλήρημα ενός τρελού ή την αποδέχεστε στην ονομαστική της αξία - δηλαδή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν και να προμηθεύσουν έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας για να εξασφαλίσουν την ήττα της; Αν καθόμουν με τη Σταύκα στη Μόσχα, θα έτεινα να πιστέψω ότι ο Κίρμπι εκφράζει την πραγματική πρόθεση και την αυθεντική πολιτική του προέδρου Μπάιντεν. Αν προσθέσετε και τις πτήσεις των B-52 και άλλων αεροσκαφών με δυνατότητα χρήσης πυρηνικών βομβών που πετούν μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας και τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ:

Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει περισσότερα από τα πυρηνικά του όπλα μπροστά στις απειλές της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο ηγέτης της αμυντικής συμμαχίας.

Είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ "να επικοινωνήσει το άμεσο μήνυμα πως είμαστε, φυσικά, μια πυρηνική συμμαχία", βγάζοντας περισσότερες πυρηνικές κεφαλές του από την αποθήκη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην Telegraph που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

"Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να είναι επιχειρησιακές και ποιες θα πρέπει να αποθηκευτούν, αλλά πρέπει να διαβουλευτούμε για αυτά τα θέματα", δήλωσε. "Αυτό ακριβώς κάνουμε", πρόσθεσε.

Και αυτό είναι το πρόβλημα. Οι παραληρηματικές δηλώσεις των ανώτερων αξιωματούχων του Μπάιντεν και του επικεφαλής του ΝΑΤΟ εντείνουν τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθιστώντας την κατάσταση πιο εύφλεκτη. Αν εργάζεσαι σε εργοστάσιο πυρίτιδας, μαθαίνεις από νωρίς ότι δεν επιτρέπεται να καπνίζεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο λόγος; Αν ανάψετε ένα, η εργασία σας θα τελειώσει με ένα μεγάλο μπουμ και μια εκτυφλωτική λάμψη φωτός. Οι Kirby, Sullivan Blinken και Stoltenberg είναι καλυμμένοι με μπαρούτι και σκέφτονται να ανάψουν ένα τσιγαριλίκι. Σε αυτό το σημείο, δεν έχει σημασία αν αυτοί οι δυτικοί καραγκιόζηδες απλά λένε βλακείες, χωρίς πρόθεση να τις υλοποιήσουν. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένοι να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία και προετοιμάζονται αναλόγως. Αυτό γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο κάθε εβδομάδα που περνάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail