Τούρκος αναλυτής: Ο Πούτιν έστειλε στην Άγκυρα ένα σαφές μήνυμα για ενέργειες κατά των συμφερόντων της Ρωσίας

RIA Novosti / ΡOOL
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα: δεν μπορείτε να ενεργείτε ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα, ενώ εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες της Ρωσίας, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Engin Ozer.

Ο Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής κορυφαίων ειδησεογραφικών πρακτορείων στην Αγία Πετρούπολη ότι η έμφαση που δίνει η τουρκική κυβέρνηση στα δάνεια και τις επενδύσεις από τη Δύση βλάπτει τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία και πως η τουρκική οικονομία είναι αυτή που θα υποφέρει περισσότερο.

"Δεν είναι μυστικό ότι λόγω του υψηλού πληθωρισμού, η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω του υπουργού Οικονομίας Mehmet Şimşek. Σε απάντηση αυτών των αιτημάτων για «βοήθεια» από τα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και συνεπώς από την αμερικανική κυβέρνηση, υπάρχουν φυσικά και αιτήματα για κάποιες «παραχωρήσεις» από την Άγκυρα. Δύο σημαντικά αιτήματα για παραχωρήσεις είναι η μείωση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτικής συνεργασίας με τη Ρωσία στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και το δεύτερο είναι η διακοπή της πολιτικής συνεργασίας με την Κίνα", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail