Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κερδίζει

Freepen.gr - Το πρωί της 5ης Ιουνίου ξεκίνησε με μια ακόμη αμφίβολη νίκη στην Ουκρανία. Η Διοίκηση των Αεροπορικών Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι αποκρούστηκε άλλη μια μαζική επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 22 από τα 27 UAV καμικάζι φέρεται να καταστράφηκαν από τις πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Τη νύχτα, οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις περιοχές στο νότο, το κέντρο και τα ανατολικά της χώρας. Ενώ το Κίεβο έστηνε νέες νίκες στα μέσα ενημέρωσης, οι περιφερειακές αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν τις ζημιές, αναφέρει το southfront.press.

Επιβεβαιώθηκε πως τα ρωσικά πλήγματα έφτασαν στους στόχους τους στις περιοχές Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόφσκ και Μυκολαίβ. Εκεί υπέστησαν ζημιές στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές. Το πρωί, μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε τον ουκρανικό στρατό στη βόρεια περιοχή του Sumy. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν πυραυλική επίθεση σε εργαστήρια βιομηχανικής επιχείρησης στο Κόνοτοπ, η οποία χρησιμοποιούνταν σίγουρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός αποφεύγει το τελευταίο διάστημα τις μαζικές επιθέσεις με πυραύλους του ΝΑΤΟ στα ρωσικά μετόπισθεν και περιορίζεται σε εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βομβαρδισμούς πυροβολικού σε παραμεθόριες περιοχές. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τρία UAV καταστράφηκαν τη νύχτα στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Κουρσκ και Βορονέζ.

Τα συνεχή ρωσικά πλήγματα στα μετόπισθεν υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής στο Ντονμπάς.

Η πόλη Βολτσάνσκ μετατράπηκε σε κύριο πεδίο μάχης στην κατεύθυνση του Χάρκοβο. Σφοδρές μάχες διεξάγονται στους δρόμους του κέντρου της, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν στο εργοστάσιο αδρανών υλικών, αποκρούοντας τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Συγκρατώντας μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις στο βορρά, ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει επίθεση προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις.

Η περιοχή του Τσάσοφ Γιαρ έχει αναζωπυρωθεί από σφοδρές μάχες. Στην πόλη, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή Kanal. Τα πυκνοδομημένα πολυώροφα κτίρια εκεί δυσχεραίνουν τη ρωσική επίθεση στους δρόμους, αλλά ταυτόχρονα η κατάσταση της ουκρανικής φρουράς επιδεινώνεται στα πλάγια. Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα μέσα και κοντά στην Καλινόβκα και έφτασαν στο κανάλι Seversky Donets, όπου κόπηκε ένας σημαντικός δρόμος ανεφοδιασμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν νέα κέρδη στην περιοχή της Avdeevka. Μετά τη νίκη τους στο Νεταΐλοβο, εξαπέλυσαν επίθεση στην Καρλόβκα και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα του χωριού. Κανένας ταμιευτήρας νερού δεν μπορούσε να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να κρατήσουν την άμυνα εκεί.

Στα βόρεια, ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς διάφορες κατευθύνσεις από το Οτσερέτινο. Η επιχείρηση εκκαθάρισης συνεχίζεται στο Sokil, ενώ οι Ρώσοι εξαπέλυσαν νέα επίθεση στη Novoaleksandrovka. Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου του στα υψώματα της περιοχής, απειλώντας το χωριό Πρόοδος, ένα σημαντικό κέντρο εφοδιασμού που μετατράπηκε σε ουκρανικό προπύργιο.

Νέες ρωσικές νίκες επιτεύχθηκαν στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ. Η ρωσική σημαία υψώθηκε στην Paraskovievka ενώ ξεκίνησε η μάχη για την Konstantinovka, το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail