Η συμφωνία Ρωσίας - Βόρειας Κορέας σηματοδοτεί την αρχή μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρασία

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Η στρατηγική συμφωνία που συνήψαν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να δρομολογήσει μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρασία που θα παρακάμπτει τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γκάρλαντ Νίξον.

"Η Ρωσία ιστορικά δεν ήταν υπέρ οποιασδήποτε στρατιωτικής συμμαχίας. Αλλά ο Πούτιν είπε πρόσφατα ότι τώρα είναι καιρός να διαμορφωθεί μια ευρασιατική δομή ασφαλείας. <...> Η Ρωσία βρίσκεται πλέον στη διαδικασία οικοδόμησης των βασικών θεμελίων της περιφερειακής ασφάλειας και η συνθήκη με τη Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει την αρχή", πιστεύει ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, οι απειλές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για "προληπτικά" πλήγματα κατά της Πιονγκγιάνγκ έχουν πλέον λάβει τέλος, καθώς η Μόσχα έχει ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή.

"Με τη Ρωσία δεν μπορεί να παίζει κανείς", συνόψισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail