Καίγεται η Πάρνηθα... να δεις που φταίει κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο στο Χαλάνδρι

pixabay / fish96
Καίγεται - πάλι - η Πάρνηθα. Έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα. Κι όλα αυτά τα χρόνια, που ήμασταν παιδιά και μεγαλώσαμε, τίποτε δεν άλλαξε. Τα ίδια πτητικά μέσα, οι ίδιες ανάγκες, κανένας εμπρηστής στη φυλακή, ενώ ενίοτε, πχ Υδρα, τους αφήνουμε να φύγουν σαν κύριοι και μετά απαγγέλλουμε ποιήματα, συγγνώμη, κατηγορίες ήθελα να πω.

Του Στρατή Μαζίδη

Αλήθεια τι φταίει και καίγεται για πολλοστή φορά η Πάρνηθα; Κανένα ακαθάριστο οικόπεδο στο Χαλάνδρι; Θα μου πείτε, δεν πρέπει να καθαρίζονται τα οικόπεδα. Φυσικά και πρέπει. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια λογική αλλά και μια συνεργασία κράτους - πολιτών. Καθαρίζεις ένα οικόπεδο σήμερα και σε 10 ημέρες, ειδικά αν έχει πεύκα μέσα, θέλει άλλο ένα φορτηγό να καθαρίσει. Δε μιλάμε για τη χαμηλή βλάστηση που ξαναφυτρώνει. Απλά η κυβέρνηση πάτησε πάνω σε μια αναγκαιότητα για να επιβάλλει πρόστιμα και να εισπράξει χιλιάρικα.

Την ίδια ώρα καμαρώστε τον Υμηττό [πατήστε εδώ] που το κράτος του έχει αλλάξει τα φώτα.

Πόσες κυβερνήσεις, πόσα κόμματα, πόσοι υπουργοί και τίποτε δεν άλλαξε. Δεν καταφέραμε το παραμικρό. 

Αλλά για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε. Ποιο κράτος πείθει τους πολίτες του ότι πράγματι ενδιαφέρεται για το φυσικό πλούτο της χώρας όταν αφήνει πιθανούς εμπρηστές να εγκαταλείψουν τη χώρα ανενόχλητοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail