Στην Ιαπωνία φοβούνται τις "ασαφείς λεπτομέρειες" της συνθήκης Ρωσίας - Βόρειας Κορέας

RIA Novosti / Κριστίνα Κορμιλίτσινα
Freepen.gr - Υπάρχουν "ακατανόητες λεπτές λεπτομέρειες" στη συνθήκη εταιρικής σχέσης που συνήψαν η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, οι οποίες είναι ανησυχητικές, δήλωσε ο Ιάπωνας πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος Ichiyo Ishikawa στην τηλεόραση BS Fuji.

"Υπάρχουν δυσνόητες λεπτές λεπτομέρειες σε αυτή τη συνθήκη. Αυτές ακριβώς είναι που προκαλούν ανησυχία", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Όπως εξήγησε ο Ισικάουα, το ζήτημα είναι ότι ο Πούτιν "τόνισε ειδικά" την κατοχή πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

"Δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο δήλωσε ουσιαστικά πως η Βόρεια Κορέα δεν χρειάζεται τη βοήθεια των ρωσικών πυρηνικών δυνατοτήτων" - πρόσθεσε ο πολιτικός αναλυτής.

Ο Ishikawa εξέφρασε επίσης την άποψη ότι στόχος της Ρωσίας παραμένει η "διασπορά" της αμερικανικής αποτρεπτικής δύναμης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Χάρη στη συμφωνία που υπεγράφη με τη Βόρεια Κορέα, ο στόχος αυτός είναι εφικτός, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail