Το Ισραήλ πληρώνει με αίμα τον πόλεμο στη Γάζα

idf.il
Freepen.gr - Το Ισραήλ συνεχίζει να υφίσταται ανθρώπινες και υλικές απώλειες κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον του κινήματος Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει πολύ λίγα πράγματα στο έδαφος, αναφέρει το southfront.press.

Στις 15 Ιουνίου, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι οκτώ στρατιώτες από το 601ο Τάγμα του Σώματος Μηχανικού Μάχης σκοτώθηκαν σε επίθεση που ανέλαβε το Κίνημα Χαμάς στη νότια περιοχή της Ράφα στη Γάζα.

Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα των IDF, οι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε ένα θωρακισμένο όχημα μηχανικού μάχης Namer που δέχθηκε επίθεση από εκρηκτικό μηχανισμό ή αντιαρματικό πύραυλο. Δεν υπήρχαν επιζώντες.

Ξεχωριστά την ίδια ημέρα, οι IDF ανακοίνωσαν πως ένας στρατιώτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στη Ράφα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο στρατιώτης, ο οποίος υπηρετούσε στη μονάδα αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκιβάτι, τραυματίστηκε από έκρηξη σε παγιδευμένο κτίριο στις 10 Ιουνίου, σε ένα περιστατικό που σκότωσε άλλους τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.

Στις 16 Ιουνίου, οι IDF ανακοίνωσαν ότι δύο έφεδροι από το 129ο Τάγμα της 8ης Εφεδρικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σκοτώθηκαν όταν το άρμα τους δέχθηκε επίθεση στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι δύο σκοτώθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε εναντίον του άρματος τους, όπως διαπίστωσε μια πρώτη έρευνα. Δύο άλλοι στρατιώτες που επέβαιναν στο άρμα τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη, σύμφωνα με τις IDF.

Την ίδια ημέρα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι άλλος ένας στρατιώτης από τη μονάδα αναγνώρισης της ταξιαρχίας Nahal σκοτώθηκε στη Ράφα.

Στο ίδιο περιστατικό, ένας έφεδρος αξιωματικός που υπηρετούσε ως ανακριτής πεδίου στη Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Πληροφοριών τραυματίστηκε σοβαρά και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις IDF.

Αυτοί οι θάνατοι αύξησαν τον απολογισμό των σκοτωμένων ισραηλινών στρατιωτών σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα και κατά μήκος των συνόρων της σε 312. Περισσότεροι από 1.900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.

Παρά τις απώλειες αυτές, οι IDF ισχυρίστηκαν στις 17 Ιουνίου ότι είχαν εξαρθρώσει περίπου τη μισή μαχητική δύναμη της Χαμάς στη Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 550 μαχητές στην περιοχή.

Από παλαιστινιακής πλευράς, ο απολογισμός των νεκρών από τον ισραηλινό πόλεμο έφθασε τους 37.372 με περισσότερους από 85.452 άλλους τραυματίες μέχρι τις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων

Ενώ οι IDF δεν έχουν ακόμη επιτύχει κανέναν από τους στόχους τους στη Γάζα, το Ισραήλ φαίνεται να οδεύει προς έναν πόλεμο με τον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ μείωσε τις επιθέσεις της κατά των IDF από τις 15 Ιουνίου, προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες του Λιβάνου να γιορτάσουν την ισλαμική γιορτή του Eid al-Adha. Παρόλα αυτά, οι IDF ενέκριναν επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στις 18 Ιουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail