Σβησμένες κόκκινες γραμμές: Στόχος των όπλων του ΝΑΤΟ είναι το ρωσικό έδαφος

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές, όπως πάντα, αυξάνοντας την κλιμάκωση σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπου οι Αμερικανοί εμπλέκονται σε στρατιωτικές συγκρούσεις. Η Ουάσιγκτον προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιδείξει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα του ηλικιωμένου Μπάιντεν, γράφει το southfront.press.

Εν μέσω κάποιας πολιτικής ψυχρότητας, αφού ο Μπάιντεν αρνείται να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ζελένσκι στην Ελβετία, οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι επέτρεψαν στα όπλα τους να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος. Οι δουλικοί «εταίροι» στην Ευρώπη υιοθετούν θέλοντας και μη τη νέα τάση.

Η Μόσχα αξιολογεί αρκετά ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τη χρήση των δυτικών όπλων εκτός της ζώνης σύγκρουσης, αποκαλώντας τις χώρες του ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης, εν μέρει επειδή η χρήση ξένων όπλων απαιτεί τη συμμετοχή του στρατού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Όλες οι δηλώσεις που προέρχονται από δυτικούς αξιωματούχους έχουν πολύ λίγη σχέση με την πραγματικότητα. Το Κίεβο και το ΝΑΤΟ επιτίθενται εδώ και καιρό στα ρωσικά μετόπισθεν με δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, εκτοξευτών πυροβολικού, καθώς και HIMARS MLRS και Patriot SAMS, τα οποία αποτελούν το κύριο θέμα της φασαρίας στα ελεγχόμενα MSM.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, ένα σύστημα αεράμυνας Patriot κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, στο οποίο επέβαιναν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Διάφορα δυτικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου. Πολλά από αυτά βρίσκονται στις βόρειες συνοριακές περιοχές, από όπου βομβαρδίζουν ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών στόχων.

Σε απάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τις περιοχές, καταστρέφοντας εχθρικές στρατιωτικές θέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και βαριές βόμβες.

Τη νύχτα της 3ης Ιουνίου, η περιοχή του Χάρκοβο δέχτηκε νέο κύμα επιθέσεων.

Μια σειρά εκρήξεων σημειώθηκε στην πρωτεύουσά της. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, καταστράφηκε ένα σύστημα αεράμυνας που ήταν κρυμμένο στο έδαφος μιας τοπικής βιομηχανικής εγκατάστασης, καθώς και θωρακισμένος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις δέχθηκαν επίθεση κοντά στις πόλεις Bogoduhov, Zmiev και Zolochev. Για να μην αναφέρουμε τις περιοχές του μετώπου.

Τα βαριά πλήγματα στοχεύουν τις μεγάλες ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες που στάλθηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο προκειμένου να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση. Μαζί με τις τακτικές μονάδες που λαμβάνονται από άλλες κατευθύνσεις, η ουκρανική διοίκηση ρίχνει στη μάχη επίλεκτες δυνάμεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το διαβόητο 414ο ξεχωριστό επίλεκτο τάγμα μη επανδρωμένων συστημάτων κρούσης αεροσκαφών, γνωστό ως Ptahy Madyara, αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του Χάρκοβο. Οι δυνάμεις που ειδικεύονται σε μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πιθανότατα αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της έλλειψης δυνατότητας βομβαρδισμού με πυροβολικό που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός ως αποτέλεσμα των μεγάλων απωλειών σε συστήματα πυροβολικού.

Οι γραμμές του μετώπου στο Χάρκοβο έχουν φουντώσει από σκληρές μάχες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν μεγάλες αντεπιθέσεις στις δασικές περιοχές στα περίχωρα του Βολτσάνσκ, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο κέντρο. Σε άλλη κατεύθυνση, οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν την ουκρανική άμυνα και διεύρυναν ελαφρώς τη ζώνη ελέγχου τους νοτιοανατολικά του Λίπτσι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail