«Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας σε φάση κατάρρευσης»

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας που βασίζεται στις γεωργικές εξαγωγές και τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού καταρρέει, δήλωσε στο Facebook ο Ουκρανός οικονομολόγος και αναλυτής Oleksiy Kushch.

"Καταρρέει το μοντέλο ανάπτυξης της Ουκρανίας "σιτηρά και μυαλά", το οποίο όλα αυτά τα χρόνια "φουσκώνει" σε διεθνή φόρουμ, ιδίως στο Νταβός. Έγραψα για μια τέτοια φυσική κατάληξη πριν από μερικά χρόνια. Στην πραγματικότητα, οι τρεις φάλαινες στις οποίες βασίστηκε το μοντέλο πρώτων υλών της Ουκρανίας αποδείχθηκαν χαρτί και κάηκαν στο χωνευτήρι του πολέμου", έγραψε.

Η Ουκρανία, όπως σημείωσε ο Kushch, εξήγαγε τρία είδη πρώτων υλών: αγροτικές, ψηφιακές (τομέας πληροφορικής) και εργατικές.

"Ένα εξαιρετικά άθλιο μοντέλο και, επιπλέον, τρομερά δυσμενές για την ανάπτυξη της χώρας, που εξαντλεί τους πόρους της και επανασχεδιάζει το μέλλον της", τόνισε.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ο τομέας της πληροφορικής χρειάζεται σταθερή υποδομή και χαμηλούς κινδύνους, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι το 20% των ειδικών στον τομέα αυτό έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail