Η γερμανική αντιπολίτευση θέλει οι Ουκρανοί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν

Global Look Press / IMAGO / dts news agency
Freepen.gr - Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να παρέχει κοινωνικές παροχές στους Ουκρανούς, δήλωσε την Κυριακή ο ανώτερος βουλευτής Thorsten Frei. Υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή θα δώσει κίνητρο στους Ουκρανούς άνδρες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να καταταγούν στον στρατό εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ο Frei, αναπληρωτής επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Μπούντεσταγκ, κατηγόρησε τους Ουκρανούς πως καταφεύγουν στη Γερμανία προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση στην πατρίδα τους.

"Ενώ τα πάντα διακυβεύονται για το Κίεβο μπροστά στη βίαιη ρωσική επίθεση, πολλοί Ουκρανοί σε αυτή τη χώρα που είναι σε θέση να υπερασπιστούν [την πατρίδα τους] κάνουν την πάπια", δήλωσε ο Frei στη Funke Mediengruppe. "Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: οι παροχές... στους πρόσφυγες πολέμου παρέχουν εντελώς λανθασμένα κίνητρα".

Ο Frei αναφερόταν σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας γνωστό ως "Buergergeld", το οποίο επιτρέπει στους Ουκρανούς να λαμβάνουν 563 ευρώ (610 δολάρια) το μήνα. Οι αιτούντες άσυλο από άλλες χώρες δικαιούνται 460 ευρώ, σύμφωνα με την Bild.

Ένα άλλο μέλος του CDU, ο υπουργός Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Michael Stuebgen, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι "δεν έχει νόημα να μιλάμε για υποστήριξη της Ουκρανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ταυτόχρονα να υποστηρίζουμε Ουκρανούς λιποτάκτες". Η ιδέα της αυτόματης προσφοράς επιδομάτων στους Ουκρανούς πρόσφυγες είναι "θεμελιώδες λάθος", είπε, επικαλούμενος το χαμηλό ποσοστό ανεργίας τους.

Ο γενικός γραμματέας του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), Bijan Djir-Sarai, δήλωσε την Κυριακή στην Bild πως "οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία δεν θα πρέπει πλέον να λαμβάνουν πληρωμές Buergergeld". Υποστήριξε ότι θα πρέπει αντ' αυτού να δικαιούνται μόνο επιδόματα για αιτούντες άσυλο.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες διέμεναν στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τη Eurostat. Περίπου 256.000 από αυτούς είναι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

* Πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail