Η κλοπή λιανικής είναι άγρια ​​εκτός ελέγχου σε όλη την Αμερική και θα χειροτερέψει

Βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση ενός τσουνάμι κλοπών καταστημάτων που δε φαίνεται να τελειώνει ποτέ, και ως αποτέλεσμα μεγάλοι λιανοπωλητές κλείνουν τοποθεσίες σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Πριν από μερικά χρόνια, τα βίντεο με θρασύδειλους κλέφτες που λεηλατούσαν ανελέητα καταστήματα λιανικής σόκαραν τους πάντες, αλλά τώρα κάτι τέτοιο είναι τόσο συνηθισμένο που ελάχιστοι από εμάς σοκάρονται πια. Έχουμε καταλήξει να περιμένουμε πως τα καταστήματα λιανικής μας θα λεηλατούνται τακτικά, επειδή αυτό έχουμε γίνει ως έθνος. 
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Δυστυχώς, ακόμη και πολλοί από τους πολιτικούς μας δεν ανησυχούν πολύ ότι οι φτωχές μάζες κλέβουν εμπορεύματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους μεγάλους λιανοπωλητές μας. Όπως πολλοί άλλοι, ίσως πιστεύουν ότι αυτοί οι λιανοπωλητές δεν θα χάσουν καν αυτό που αρπάζεται. Αλλά η αλήθεια είναι πως τους λείπει αυτό που κλέβεται και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι διαμαρτύρονται πολύ έντονα για αυτό:
Για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους περίπου, στελέχη μεγάλων λιανοπωλητών έκαναν κάτι ασυνήθιστο: Μίλησαν για κλοπές στα καταστήματά τους. Πολύ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο καταστημάτων και υψηλότερες τιμές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Target είπε πως κοστίζει στην αλυσίδα πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο οικονομικός επικεφαλής της Home Depot το χαρακτήρισε «συνεπή πίεση» που η αλυσίδα «καταπολεμά κάθε μέρα».

Με ένα φόντο από viral βίντεο που δείχνουν θρασύδειλους και βίαιους κλέφτες, το έγκλημα έγινε κοινό θέμα στις τυπικά ξηρές κλήσεις κερδών των εμπόρων λιανικής. Τα στελέχη ανέφεραν συχνά τη "συρρίκνωση" - το απόθεμα λείπει για τον έναν ή τον άλλο λόγο - ως παράγοντα πίσω από τη μείωση των κερδών. Η λίστα μεγάλωσε: Macy's, Best Buy, Dick's Sporting Goods, TJMaxx, Dollar General.
Χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Αναφέρεται ότι «η απώλεια εσόδων λόγω κλοπής αυξάνεται σταθερά από το 2016» και η «συρρίκνωση» κοστίζει πλέον στους λιανοπωλητές μας περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αυτό είναι περίπου το μέγεθος του συνολικού στρατιωτικού προϋπολογισμού της Ρωσίας για το 2024.

Απλά σκεφτείτε το για λίγες στιγμές.

Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι έμποροι λιανικής στη Νέα Υόρκη έχουν υποβάλει περισσότερες από 21.000 καταγγελίες για κλοπές καταστημάτων:
Μην πιστεύετε τους προοδευτικούς που υποστηρίζουν το έγκλημα όταν λένε ψέματα για τη δημόσια ασφάλεια εδώ στη Νέα Υόρκη: Φέτος μέχρι στιγμής έχουν γίνει 21.578 καταγγελίες για κλοπές καταστημάτων από τους λιανοπωλητές της Gotham.

Αυτό είναι μια αύξηση 5% σε σχέση με το άσεμνο 20.552 του περασμένου έτους. περισσότερο από το 41% ​​των εγκλημάτων του 2024 συγκεντρώνονται στο Μανχάταν.

Και αυτό είναι μέρος μιας άσχημης, επίμονης τάσης.

Οι αριθμοί ολόκληρου του έτους από το 2021 έχουν εκτιναχθεί από 43.892 σε 59.137, αύξηση σχεδόν 35% — και το πραγματικό πρόβλημα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι εξουθενωμένοι έμποροι δεν μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν πολλά περιστατικά.
Ακόμη και στις καλύτερες περιοχές του Big Apple, οι μεγάλοι λιανοπωλητές λεηλατούνται τακτικά και οι αρχές φαίνονται εντελώς ανίσχυρες να σταματήσουν το ατελείωτο κύμα εγκληματικότητας.

Πολλοί θα υποστήριζαν ότι οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες στη δυτική ακτή.

Ένας διευθυντής καταστήματος στην Καλιφόρνια που πρόσφατα είχε μια «αντίδραση κατάρρευσης» όταν μια νεαρή γυναίκα έκλεβε από το κατάστημά της λέει ότι οι επιχειρήσεις «κλείνουν δεξιά και αριστερά εξαιτίας όλης αυτής της λεηλασίας που συμβαίνει»
«Οι επιχειρήσεις κλείνουν δεξιά και αριστερά εξαιτίας όλης αυτής της λεηλασίας που συμβαίνει», είπε η Jolly. «Το σύστημα έχει σπάσει, δε γίνεται τίποτα γι’ αυτό».

Λέει πως όταν κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, της πρότειναν να επικοινωνήσει με την ασφαλιστική εταιρεία του καταστήματος.

«Απλώς νομίζω ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν γιατί δεν υπάρχουν συνέπειες», είπε η Τζόλι, σημειώνοντας ότι η «αντίδραση κατάρρευσης» προήλθε από ένα σημείο ανησυχίας για την κοινότητά της, ακόμη και για το κορίτσι στο βίντεο. «Ανησυχώ για αυτήν και το κάνει ήδη αυτό».
Δεν ήταν έτσι όταν μεγάλωνα.

Αλλά αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει τις κλοπές στα καταστήματά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dollar General Todd Vasos καταργεί τις επιλογές αυτοεξυπηρέτησης σε χιλιάδες καταστήματα:
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dollar General Todd Vasos δήλωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει το self-checkout από τη «συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων» ως μέρος των μεγαλύτερων προσπαθειών μείωσης της συνολικής συρρίκνωσης που περιλαμβάνουν αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού και το merchandising. Η Dollar General έχει ήδη αφαιρέσει τα αυτοεξυπηρετούμενα από 12.000 από τα περισσότερα από 20.000 καταστήματά της, είπε ο Βάσος.
Η Walmart καταργεί επίσης περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης από πολλά καταστήματα και ο αριθμός των προϊόντων που είναι κλειδωμένα συνεχίζει να αυξάνεται:
Ένας απογοητευμένος πελάτης της Walmart αποκάλυψε το πιο πρόσφατο αντικείμενο που θα κλειδωθεί στο κατάστημα κατά τη διάρκεια της καταστολής της κλοπής – και κοστίζει μόνο 1,50 $.

Η Victoria Damor, 22 ετών, από το Λας Βέγκας, έφτιαξε ένα TikTok που περιγράφει λεπτομερώς τη συγκλονιστική εμπειρία της στο μεγάλο κατάστημα λιανικής τον περασμένο μήνα.

Το βίντεό της, το οποίο δημοσίευσε στο λογαριασμό της @toridamore, έχει ήδη σχεδόν 90.000 θεάσεις, που έχουν μαζέψει αρκετά σχόλια για να μοιραστούν την οργή τους.

Μιλώντας στην κάμερα, η αγοραστής αναφώνησε: «Αυτό είναι το μέλλον της Walmart. Δεν μπορώ καν να μπω στο Walmart και να πάρω μια λίμα για τα νύχια αξίας 1,50 $ επειδή είναι κλειδωμένη.
Όταν μια λίμα νυχιών 1,50 $ πρέπει να κλειδωθεί σε ένα κλουβί για να μην την αρπάξουν οι κλέφτες, η χώρα σας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες που βυθίζονται στην αναρχία.

Η κλοπή καταστημάτων έχει επίσης αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα σε όλη την Ευρώπη.

Για παράδειγμα, απλώς δείτε αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο:
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το 2023 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί για κλοπές καταστημάτων, με περισσότερες από 430.000 περιπτώσεις που καταγράφηκαν, μια αύξηση άνω του ενός τρίτου σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αλλά αυτό είναι πιθανώς μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού. Η British Retail Consortium – ο οργανισμός που εκπροσωπεί σχεδόν όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, που περιλαμβάνει τρόφιμα και ποτά, μόδα, DIY, υγεία και ομορφιά και πολλά άλλα – ανέφερε πρόσφατα ότι τα περιστατικά κλοπής πελατών υπερδιπλασιάστηκαν από 8 σε 16,7 εκατομμύρια την περίοδο μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου 2022 και 31 Αυγούστου 2023. Οι ζημίες έφτασαν τα 1,8 δισ. £, από 950 εκατ. £ το προηγούμενο έτος.
Σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι αριθμοί κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Εάν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα τώρα, τι θα συμβεί όταν οι οικονομικές συνθήκες γίνουν εξαιρετικά σκληρές;

Παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον κάπως σχετικά σταθερές, το χάος ξεσπά ήδη παντού γύρω μας.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα είναι τα πράγματα όταν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι νιώσουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Βρισκόμαστε πραγματικά στα πρώτα στάδια μιας τρομακτικής κοινωνικής κατάρρευσης και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν είναι καν έτοιμος για αυτό που έρχεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail