Οι Χούτι ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

ΑΡ Photo/Victor R. Caivano
Freepen.gr - Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Yahya Sarea.

Η επίθεση έγινε με τη χρήση πολλών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, «η οποία ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον του αεροπλανοφόρου μέσα σε 24 ώρες», δήλωσε ο Sarea στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah.

Χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον ενός αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού και τριών εμπορικών πλοίων Maina, Aloraiq και Abliani, συνέχισε ο εκπρόσωπος. 4

Οι Χούτι επιτέθηκαν στο αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «με άμεσο χτύπημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το πλοίο Maina δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια στην Αραβική Θάλασσα. Το πλοίο Aloraiq δέχθηκε επίθεση στον Ινδικό Ωκεανό και το πλοίο Abliani - στην Ερυθρά Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail