Η Ρωσία εξετάζει την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων με τη Δύση

Vitaly Belousov / RIA Novosti
Freepen.gr - Η Μόσχα μπορεί να αναγκαστεί να υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τις δυτικές χώρες, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, επικαλούμενος την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

"Δεν έχουμε δρομολογήσει ακόμη ένα τέτοιο βήμα, παρά όλα όσα σχετίζονται με την πιο ταραχώδη φάση στις σχέσεις μας με τη Δύση", δήλωσε ο διπλωμάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

"Είναι πιθανή μια απόφαση για την υποβάθμιση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων; Μπορώ να πω ότι εξετάζουμε αυτό το ζήτημα. Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται στο υψηλότερο επίπεδο", δήλωσε ο Ryabkov, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για "εικασίες".

Το "αίσθημα ατιμωρησίας" της Δύσης στη διεθνή σκηνή θα αναγκάσει τελικά τη Ρωσία να ανταποδώσει πιο αποφασιστικά, εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Οι αντίπαλοί μας πρέπει να γνωρίζουν πως, με κάθε βήμα, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή, σχολίασε.

Ο Ryabkov κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι βοηθά τις ουκρανικές δυνάμεις να επιλέγουν στόχους όταν χρησιμοποιούν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που προμηθεύουν οι ΗΠΑ για να πλήξουν ρωσικό έδαφος. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος με πυρομαχικά διασποράς έπληξε μια γεμάτη παραλία στην Κριμαία. Το περιστατικό ώθησε τη Μόσχα να καλέσει τον Αμερικανό πρεσβευτή. "Ήταν μια κραυγαλέα περίπτωση άμεσης εμπλοκής [των ΗΠΑ] στη σύγκρουση", δήλωσε ο Ryabkov. "Η συνενοχή σε μια τρομοκρατική πράξη που διαπράχθηκε από το καθεστώς του Κιέβου δεν θα μείνει αναπάντητη".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail