Η Ουκρανία θα αποκτήσει γερμανικά άρματα μάχης "Φρανκενστάιν"

Rheinmetall
Freepen.gr - Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία όπλων Rheinmetall θα μπορούσε σύντομα να προμηθεύσει την Ουκρανία με νέα κινητά συστήματα αεράμυνας ικανά να καταρρίπτουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος χερσαίων συστημάτων της εταιρείας, Bjorn Bernhard.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική ταμπλόιντ Bild που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο Μπέρνχαρντ σηματοδότησε ότι τα συστήματα, τα οποία τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν "τανκς Φρανκενστάιν", βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα άρματα θα είναι μια βαριά θωρακισμένη έκδοση του προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος Skyranger της Rheinmetall, μπολιασμένη στα κύτη των αρμάτων Leopard 1 της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούν να αντιμετωπίζουν στόχους μικρής εμβέλειας, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού.

"Υπάρχουν ακόμη πολλά άρματα μάχης Leopard 1 στα πλαίσια των οποίων θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τον πύργο Skyranger με το πολυβόλο των 35 χιλιοστών", δήλωσε ο Bernhard στη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα μυστικό εργοστάσιο επισκευής αρμάτων Rheinmetall στη Δυτική Ουκρανία, το οποίο φέρεται να ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail