Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγορεί τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο ηγέτης του κόμματος Reform UK Nigel Farage αντιμετώπισε οργή όταν υποστήριξε ότι η Δύση ευθύνεται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γράφει η "Daily Mail".

Ο Farage προέβη στον εκπληκτικό ισχυρισμό ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ "προκάλεσαν" τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του για το προεκλογικό αφιέρωμα Panorama του BBC.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή Nick Robinson, ο κ. Farage επέμεινε ότι η προς ανατολάς "επέκταση" της δυτικής συμμαχίας και του πολιτικού μπλοκ "έδωσε αφορμή" στον Ρώσο πρόεδρο να επιτεθεί.

Ο κ. Φάρατζ μίλησε επίσης για τον "θαυμασμό" του για τον Πούτιν ως "πολιτικό χειριστή" - ενώ καυτηρίασε πως δεν "απηχεί" την προπαγάνδα του και τόνισε πως "τον αντιπαθεί ως άτομο".

Ο κ. Φάρατζ ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία - αλλά τα τελευταία του σχόλια στο Panorama, που μεταδίδονται ολόκληρα στις 7 το απόγευμα απόψε, πάνε παραπέρα.

Στη συνέντευξη του Panorama, ο κ. Farage αμφισβητήθηκε από τον Robinson ότι τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η τελευταία έντονη φάση της εισβολής, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως "ήταν συνέπεια της επέκτασης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ".

Ο κ. Φάρατζ απάντησε: "Σηκώθηκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 και είπα, παραθέτω, ''θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία''.

'Γιατί το είπα αυτό; ήταν προφανές για μένα ότι η διαρκώς προς τα ανατολικά επέκταση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδινε σε αυτόν τον άνθρωπο μια αφορμή στον ρωσικό λαό του να πει ''έρχονται πάλι για εμάς'' και να πάει σε πόλεμο'.

Ερωτηθείς αν εμμένει στην εκτίμησή του αυτή, ο κ. Φάρατζ είπε ότι "εμείς προκαλέσαμε αυτόν τον πόλεμο".

"Είναι - ξέρετε, φυσικά και φταίει αυτός, χρησιμοποίησε αυτά που κάναμε ως δικαιολογία", είπε.

Ερωτηθείς ξανά για το αν πιστεύει πως η Δύση "προκάλεσε" την εισβολή, ο κ. Φάρατζ είπε: "Ναι, και είναι πολύ ενδιαφέρον, για άλλη μια φορά, ότι πριν από 10 χρόνια, όταν το είχα προβλέψει αυτό - παρεμπιπτόντως, είμαι ο μόνος άνθρωπος στη βρετανική πολιτική που προέβλεψε αυτό που θα συνέβαινε - και φυσικά όλοι έλεγαν ότι ήμουν παρίας που τόλμησα να το προτείνω".

Και πρόσθεσε: "Η κρίση μου ήταν πολύ πιο μπροστά από την κρίση όλων των άλλων στην κατανόηση αυτού του γεγονότος".

Ο κ. Φάρατζ υποστήριξε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

Μιλώντας καθώς η μεταρρύθμιση περιέγραφε τα αμυντικά της σχέδια νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο - οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διχοτόμηση της Ουκρανίας - ήταν αναπόφευκτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail