Ο Ζελένσκι ανακοινώνει προετοιμασίες για τον τερματισμό του πολέμου πριν από το τέλος του έτους

Photo: president.gov.ua by PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website, CC BY 4.0
Ο Ζελένσκι επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου πριν από το τέλος του έτους

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι προετοιμάζει ένα "ολοκληρωμένο σχέδιο" για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Εξέφρασε την ελπίδα πως οι περισσότερες χώρες θα υποστηρίξουν το σχέδιο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Σλοβενίας Natasha Pirc-Musar, ο Zelensky δήλωσε ότι υπάρχουν τρία σχέδια που αναπτύσσονται μετά την ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία. Τα σχέδια αφορούν θέματα ενέργειας, επισιτιστικής ασφάλειας και ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου.

"Είμαι βέβαιος πως θα επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα. Τουλάχιστον θα ετοιμάσουμε ένα λεπτομερές σχέδιο. Θα είναι έτοιμο σύντομα. Θα επεξεργαστούμε επίσης όλα τα άλλα σημεία της "φόρμουλας ειρήνης" και θα ετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους εταίρους μας προς εξέταση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου που θα υποστηρίζουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτός είναι ο διπλωματικός δρόμος στον οποίο εργαζόμαστε. Άλλωστε, όπως ήδη είπα, δεν εξαρτώνται όλα από εμάς", δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και πυροβολικού αυξάνεται στην Ουκρανία, "επειδή πρέπει να είμαστε ισχυροί στο πεδίο της μάχης".

"Αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάποιος θέλει να πολεμήσει. Δεν το θέλαμε αυτό από την αρχή. Και τώρα κανείς δεν το θέλει. Θέλουμε απλώς την ειρήνη. Αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί και γι' αυτό αναπτύσσουμε την παραγωγή μας για να είμαστε δυνατοί. Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο παρά μόνο τη δύναμη. Δε σέβεται κανέναν, αλλά μόνο αυτούς που είναι δυνατοί. Δηλαδή, αυτά είναι δύο παράλληλα πράγματα - να είσαι δυνατός στο πεδίο της μάχης και να αναπτύσσεις ένα σχέδιο, ένα σαφές σχέδιο, ένα λεπτομερές σχέδιο. Και αυτό θα είναι έτοιμο φέτος", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στις 27 Ιουνίου, ο Ζελένσκι μίλησε επίσης για την ανάγκη να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail