Ειδικός είπε πώς να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο

pixabay / Pixies
Freepen.gr - Το ζήτημα της ασφάλειας και της ταυτόχρονης μοναδικότητας των κωδικών πρόσβασης στους πόρους του Διαδικτύου και ταυτόχρονα της απομνημόνευσής τους μπορεί να λυθεί πολύ απλά με την προσθήκη μιας λέξης από την παιδική ηλικία, που είναι γνωστή μόνο στον ίδιο τον χρήστη, δήλωσε ο Sergey Golovanov, επικεφαλής εμπειρογνώμονας της Kaspersky Lab, στο RIA Novosti σε συνέντευξή του ενόψει του SPIEF-2024.

«Κατά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα του ίδιου του πόρου και κάποια λέξη γνωστή σε έναν χρήστη - συνήθως υπάρχει κάποια φράση που, για παράδειγμα, θυμάστε από το σχολείο. Πρέπει να τροποποιηθεί με κάποιο τρόπο, επειδή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης πολλές φορές - αλλάξτε το γράμμα «Α» σε σύμβολο, βάλτε κόμματα στο τέλος, τον αριθμό του έτους, αλλάξτε τον αριθμό «1» σε ένα μικρό γράμμα «Ι» και ούτω καθεξής. Και ένας τέτοιος κωδικός πρόσβασης είναι σχεδόν αδύνατο να τον πάρει κανείς", δήλωσε ο Golovanov.

Υπενθύμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να θυμάστε πως «οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι μοναδικοί για κάθε πόρο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail