Η δομή του πληθυσμού της Ουκρανίας έχει επιδεινωθεί λόγω της μετανάστευσης των γυναικών

pixabay / andriish22
Freepen.gr - Η μετανάστευση των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία έχει αλλάξει τη δομή του ουκρανικού πληθυσμού προς το χειρότερο, γεγονός που αποτελεί πιο απειλητικό παράγοντα από τη μείωση του αριθμού του, δήλωσε ο Oleksiy Poznyak, επικεφαλής του τμήματος μεταναστευτικής έρευνας στο Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικών Ερευνών Ptukha της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στην Telegraf.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο έδαφος που ελέγχει η Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι «ακόμη κρίσιμο» για τη χώρα.

"Δεν υπάρχει πλήρης καταστροφή. Στο μέλλον, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα αναπτυχθεί η χώρα, διότι διαφορετικές οικονομικές δομές χρειάζονται διαφορετικές πληθυσμιακές πυκνότητες", σημείωσε.

Παράλληλα, λόγω του γεγονότος ότι μετανάστευσαν κυρίως γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και παιδιά, η δομή του πληθυσμού έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

"Και αυτός είναι ένας πιο απειλητικός παράγοντας από τη μείωση του πληθυσμού: θα γεννηθούν λιγότεροι νέοι άνθρωποι, αντίστοιχα, ο πληθυσμός θα μειωθεί με μεγαλύτερο ρυθμό. Και αυτό συμβαίνει ακόμη και με την επιστροφή ορισμένων μεταναστών", προειδοποίησε ο Poznyak.

Τον Απρίλιο, τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν πως το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 300 ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail