Γιατί το Ισραήλ συλλαμβάνει παράνομα τόσους πολλούς Παλαιστίνιους;

Μερικές φορές υπάρχουν γεγονότα που σας κοιτάζουν κατάματα και αρχικά αποτυγχάνετε να τα δείτε. Αυτό συνέβη σε μένα. Η λάμπα άναψε ξαφνικά για μένα όταν συνέκρινα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ανέφερε το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών με τον αριθμό των Παλαιστινίων που είναι παράνομα φυλακισμένοι.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια πολιτισμένη χώρα, μια χώρα που τηρεί ένα κράτος δικαίου, συλλαμβάνεστε αν διαπράξατε ένα έγκλημα ή είστε ύποπτοι για τη διάπραξη ενός εγκλήματος. Σε μια γνήσια κοινωνία που βασίζεται σε κανόνες, η "υποψία" βασίζεται σε αποδείξεις, όχι σε απλή πεποίθηση. Σκεφτείτε λοιπόν τους ακόλουθους αριθμούς.

Το 2023, το ισραηλινό υπουργείο κατέγραψε συνολικά 11 τρομοκρατικές επιθέσεις (χωρίς να υπολογίζεται η 7η Οκτωβρίου) - 1 στη Γάζα και 11 στη Δυτική Όχθη. Καμία από αυτές δεν ήταν επίθεση με μαζικές απώλειες. Αντίθετα, ήταν επιθέσεις ένας προς έναν, όπως ένα μαχαίρωμα ή ένας εμβολισμός αυτοκινήτου.

Πόσους Παλαιστίνιους άρπαξε λοιπόν η ισραηλινή Δύναμη Κατοχής το 2023;

Υπήρχαν περίπου 5.200 Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές πριν από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα αντίστασης Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ, το οποίο απάντησε σχεδόν αμέσως με μια ανελέητη εκστρατεία βομβαρδισμών.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή εξήγηση για αυτού του είδους τη μαζική κράτηση. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ανδρών, γυναικών και παιδιών δεν έχουν κατηγορηθεί για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα. Αν το Ισραήλ αντιδρούσε στις "τρομοκρατικές" επιθέσεις του 2023, θα περίμενε κανείς να συλληφθούν οι δράστες αυτών των επιθέσεων, δηλαδή 11 άτομα. Ας τους δώσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και ας υποθέσουμε ότι υπήρχε ένας πυρήνας σχεδιασμού και ένα δίκτυο υποστήριξης πίσω από κάθε επίθεση, ίσως επιπλέον 5 άτομα. Αυτό θα σήμαινε πως το Ισραήλ θα μπορούσε δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι συνέλαβε συνολικά 66 άτομα για τις επιθέσεις ή για την παροχή βοήθειας και υποκίνησης. Αλλά πάνω από 5.000;

Αυτή η τεράστια απόκλιση υπογραμμίζει περαιτέρω πως το Ισραήλ δεν εμπλέκεται σε μια νόμιμη προσπάθεια καταπολέμησης του εγκλήματος. Συμμετέχει σε μια παράνομη, τιμωρητική επίθεση κατά των Παλαιστινίων. Είναι ρατσιστική και δεν έχει άλλο σκοπό από το να προσπαθήσει να εκφοβίσει. Οι αριθμοί λένε την ιστορία. Δεν είναι η Χαμάς που είναι η πιο ενεργή τρομοκρατική οργάνωση στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, είναι η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail