Η Σερβία πρέπει να προετοιμαστεί για "δύσκολη περίοδο" - Πρόεδρος Βούτσιτς

facebook.com/buducnostsrbijeavucic/
Freepen.gr - Ο κόσμος είναι ασταθής και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας πρέπει να "προετοιμαστούν για κάθε πιθανό σενάριο", δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς έχει επανειλημμένα επισημάνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μια κρίση που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Μιλώντας σε τελετή βράβευσης αστυνομικών την Κυριακή, ο Βούτσιτς κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να διασφαλίσει ότι "ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ευρώπη, κάθε σπιθαμή της σερβικής γης πρέπει να είναι ασφαλής".

"Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ασφάλεια ή σταθερότητα και είναι αδύνατο να σκεφτούμε εύκολα τι θα συμβεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, πόσο μάλλον να σχεδιάσουμε πολλά για το μέλλον", είπε.

"Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε τη χώρα μας και να προετοιμαστούμε καλά για κάθε πιθανό σενάριο", συνέχισε, καλώντας το υπουργείο να "προετοιμαστεί για μια πιο δύσκολη περίοδο, όχι επειδή η Σερβία βρίσκεται σε δύσκολη ή κακή κατάσταση... αλλά επειδή γνωρίζω τι θα συμβεί στον κόσμο, γνωρίζω πως η κατάσταση εδώ θα είναι πολύ πιο δύσκολη, γι' αυτό είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αποθέματα και να προετοιμαστούμε για αυτή την περίοδο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail