Οι Ουκρανοί πληρώνουν με τη ζωή τους τη δόξα του Ζελένσκι

Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. Αφιερωμένη στην 75η επέτειο της Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στα μέσα Ιουλίου, αναφέρει το southfront.press.

Όπως πάντα, το Κίεβο προετοιμάζεται για την ιερή ημέρα των προστάτες του με νέες νίκες στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχει κανένα κέρδος στα πεδία των μαχών. Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου, ο Ζελένσκι διέταξε τον αρχιστράτηγο να εξαπολύσει νέα επιδεικτική αντεπίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις. Οι ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις φαίνονται δυνατές μόνο στις περιοχές του Χάρκοβο ή της Χερσώνας, όπου είναι απίθανο να φέρουν στρατηγικά αποτελέσματα.

Παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, το Κίεβο αγνοεί την ισορροπία δυνάμεων στα πεδία των μαχών.

Όλες οι πρόσφατες ουκρανικές προσπάθειες αντεπίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο έφεραν μόνο βαριές απώλειες. Η ένταση των ουκρανικών επιχειρήσεων έχει ήδη μειωθεί στην περιοχή Liptsy, ενώ τα ρωσικά πυρά εμποδίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να μεταφέρουν εφεδρείες στην άλλη πλευρά του ποταμού στο Volchansk. Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις από τη νότια και ανατολική κατεύθυνση στην πόλη αποκρούονται. Υποφέροντας από απώλειες, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να μεταφέρει μονάδες στα μετόπισθεν για τη στελέχωσή τους, ελπίζοντας να επαναλάβει μεγαλύτερες επιθέσεις.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια της Stelmahovka, ενώ το χωριό Razdolovka στην κατεύθυνση Seversk έχει περάσει σχεδόν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στην περιοχή του Τορέτσκ, αποθαρρυμένες από την πρόσφατη αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση. Οι μάχες έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης και οι τοπικές ουκρανικές αρχές μόλις αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκκένωση του εναπομείναντος άμαχου πληθυσμού.

Η ουκρανική διοίκηση ανέπτυξε ενισχύσεις δυτικά της Avdeevka, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία. Νότια του Οτσερέτινο, ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθάρισης στα ερείπια του χωριού Σοκίλ, εισβάλλοντας στην Εβγκενόβκα. Οι ρωσικές επιθέσεις δεν σταματούν γύρω από τη δεξαμενή νερού Karlovka.

Στην κατεύθυνση Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τον αυτοκινητόδρομο, καταλαμβάνοντας νέες θέσεις σχεδόν καθημερινά. Συγκρούσεις ξέσπασαν στα περίχωρα της Konstantinovka. Η ρωσική επίθεση στην πόλη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων μαχών στην περιοχή Zaporozhie, οι ρωσικές δυνάμεις εξαντλούν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια του Staromayoskoe και προωθούνται στα ερείπια του Urozhainoe.

Η ρωσική επίθεση στα μέτωπα συνοδεύεται από συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν. Τη νύχτα της 26ης Ιουνίου αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Sumy, Mykolaiv και Odessa. Οι ουκρανικές εφεδρείες που προετοιμάζονται για νέα αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο σφυροκοπούνται καθημερινά από ρωσικά πλήγματα, μεταξύ άλλων και με βαριές βόμβες, όπως FAB-3000.

Η ουκρανική ηγεσία είναι απασχολημένη με το να στήνει νίκες για να εντυπωσιάσει τους προστάτες της Δύσης, αγνοώντας την στρατιωτική στρατηγική. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση φημίζεται για την εξαπόλυση παράλογων αιματηρών επιθέσεων με μόνο στόχο να δηλώσει κέρδη στα μέσα ενημέρωσης, όπως συνέβη στην περίπτωση του Krynki. Δυστυχώς, χιλιάδες Ουκρανοί πληρώνουν τη δόξα του Ζελένσκι με τη ζωή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail