Το ΝΑΤΟ δε θα συμμετάσχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία, λέει ο Σολτς

ΑΡ Photo/Οmar Ηavana
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δε θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

"Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στον συντονισμό της υποστήριξης προς την Ουκρανία και την εκπαίδευση [των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων]", δήλωσε ο Σολτς στην Μπούντεσταγκ αναφορικά με τις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθούν στις 27-28 Ιουνίου και 9-11 Ιουλίου αντίστοιχα.

"Είναι ταυτόχρονα προφανές και θεωρώ σημαντικό να δηλώσουμε ότι λόγω αυτών που κάνουμε, το ΝΑΤΟ δε θα γίνει μέρος της σύγκρουσης. Δε θα περάσουμε αυτή τη γραμμή και δεν την περνάμε", δήλωσε.

Ο καγκελάριος υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ ήταν ομόφωνο όσον αφορά το θέμα αυτό.

"Η διατλαντική ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας, ακόμη και όταν σκεφτόμαστε τις προοπτικές ασφάλειας της Ουκρανίας", δήλωσε ο Σολτς.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 9-11 Ιουλίου. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι το Κίεβο δε θα λάβει πρόσκληση να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής της Ουάσινγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail