Υποστήριξη της γενοκτονίας για να σταματήσει η πολυπολικότητα;

Ο Ηγεμόνας υπολογίζει σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο για να σταματήσει την πολυπολικότητα. Υποστηρίζει τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα ως αναγκαίο κακό για να κερδίσει σκληρά στη Δυτική Ασία, σκεπτόμενος ποιος θα νοιαστεί όταν ο πόλεμος γίνει παγκόσμιος;

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα. Είναι μία από τις ετήσιες συναντήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρασία. Το γενικό θέμα για το 2024 είναι η «πολυπολικότητα», αρκετά ταιριαστό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή είναι η χρονιά της ρωσικής προεδρίας των BRICS. Η σύνοδος κορυφής των BRICS τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Καζάν θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη χάραξη των περιγραμμάτων του οδικού χάρτη προς την πολυπολικότητα στο μέλλον.

Pepe Escobar - thecradle.co / Παρουσίαση Freepen.gr

Ναι, εδώ είναι το πρόβλημα. Οδηγώντας μας αναμφισβήτητα στο βασικό ερώτημα που αντιμετωπίζει η Παγκόσμια Πλειοψηφία: Πώς μπορούμε να αντέξουμε να ονειρευόμαστε την πολυπολικότητα όταν βυθιζόμαστε στο Αδιανόητο, περιοριζόμενοι στο ρόλο του απλού θεατή, παρακολουθώντας μια γενοκτονία που μεταδίδεται 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε smartphone του πλανήτη;

Το - ομολογουμένως ατελές - Διεθνές Δικαστήριο (ΔΠΔ) τουλάχιστον διέταξε τους βιβλικούς γενοκτόνους να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τη Ράφα. Η απάντηση του Ισραήλ; Βομβάρδισαν τη Ράφα. Ακόμη χειρότερα, έκαψαν ζωντανά παιδιά σε σκηνές προσφύγων. Με αμερικανικούς πυραύλους.

Και η γενοκτονία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού του πολυπολικού έτους, όπως καυχιούνται οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Η Παγκόσμια Πλειοψηφία τουλάχιστον βλέπει ξεκάθαρα πώς λειτουργεί η «διεθνής τάξη που βασίζεται σε κανόνες». Ωστόσο, αυτό δεν είναι μεγάλη παρηγοριά.

Η εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσει το μακελειό στη Ράφα, καθώς και η κίνηση του ΔΠΔ να ζητήσει εντάλματα σύλληψης κορυφαίων ισραηλινών ηγετών για κατά συρροή εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, όπως ήταν αναμενόμενο, έστειλε το συνδυασμό Ισραήλ-ΗΠΑ που ενώθηκε στο καβούκι σε υστερική φρενίτιδα.

Η καρδιά του θέματος αφορά τους πραγματικούς αφέντες και διαχειριστές της αυτοκρατορίας του χάους και της λεηλασίας - πολύ περισσότερο από τους ταπεινούς απεσταλμένους τους. Τα αφεντικά δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανέναν θεσμό να χαλαρώσει τη λαβή τους στην επίσημη αφήγηση.

Η επίσημη αφήγηση είναι ότι «δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα» και πως δεν έχουν παραβιαστεί οι «κόκκινες γραμμές». Αυτή είναι η επίσημη εντολή της συλλογικής Δύσης. Καμία παραβίαση δεν επιτρέπεται. Θα φτάσουν σε αντισυνταγματικές ακρότητες για να επιβάλουν τον απόλυτο έλεγχο της αφήγησης, με μια σιδερένια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων για να τυλίξουν ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα στρώμα μετά το άλλο στρώμα προπαγανδιστικού λήθαργου.   

Διαψεύδοντας ελαφρώς τον Μάο Τσετούνγκ, η πραγματική δύναμη δεν προέρχεται από την κάννη ενός όπλου (ή από έναν υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο)- προέρχεται από τον αφηγηματικό έλεγχο, ή αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ήπια δύναμη». Η διαφορά τώρα είναι ότι ο Ηγεμόνας δεν ελέγχει πλέον την ήπια ισχύ. Η Παγκόσμια Πλειοψηφία τελειοποιεί, σε πραγματικό χρόνο, τα δικά της αντίποινα ήπιας ισχύος.

Μια συστημικά κοινωνιοπαθητική κοινωνία

Οι ελεγκτές των αφηγήσεων μπορεί ακόμη να είναι σε θέση να εξαφανίσουν βασικά γεγονότα από τη δυτική κοινή γνώμη, για παράδειγμα, σχετικά με τις εθνοκάθαρσεις. Οι χριστιανοί Άραβες έχουν υποστεί συστηματική εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Βηθλεέμ ήταν κατά 86% χριστιανική, ποσοστό που έκτοτε έχει πέσει στο θλιβερό 12% σήμερα. Οι βιβλικοί ψυχοπαθείς έχτισαν ένα τείχος γύρω από τη Βηθλεέμ, προσάρτησαν γη προς όφελος των ένοπλων Εβραίων εποίκων και εκκαθάρισαν εθνοτικά τους χριστιανούς.

Σοβαρές μελέτες για τον υπερεθνοκεντρισμό ή τον συστηματικά κοινωνιοπαθητικό χαρακτήρα της ισραηλινής κοινωνίας δεν προσφέρουν μεγάλη παρηγοριά όταν πρόκειται να σταματήσει μια γενοκτονία.

Επειδή η πληγή είναι πολύ βαθύτερη. Ο Alastair Crooke, πρώην διπλωμάτης με τεράστια εμπειρία επί τόπου, είναι απαράμιλλος μεταξύ των δυτικών όταν πρόκειται να κατανοήσει τις περιπλοκές της Δυτικής Ασίας.  

Στις στήλες του και στα podcast του, θίγει τη μεγάλη πληγή που αποκαλύφθηκε από τον πόλεμο/γενοκτονία στη Γάζα: το σχίσμα, στην καρδιά της Δύσης, μεταξύ ενός «ανελεύθερου σχεδίου κοινωνικής μηχανικής» που παριστάνει τον φιλελευθερισμό και ενός σχεδίου για την «ανάκτηση των “αιώνιων” αξιών (όσο ατελείς και αν είναι) που κάποτε βρίσκονταν πίσω από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Προσθέτοντας το πρόβλημα, οι δομές εξουσίας ΗΠΑ-Ισραήλ είναι αλληλένδετες. Και λειτουργούν υπό ένα είδος συμπληρωματικής λογικής. Ενώ η εκδοχή της λεηλασίας του Ισραήλ ενσαρκώνεται στην αποικιοκρατία των εποίκων, ο Ηγεμόνας - όπως εξηγεί έξοχα ο Michael Hudson - βρίσκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικής χρηματιστικής αποικιοκρατίας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Και αυτό που ο Μάικλ Χάντσον χαρακτηρίζει ως την κομπίνα FIRE (finance-insurance-real estate) έχει ασβεστοποιηθεί, όπως σημειώνει ο Άλαστερ, σε «μόνιμο πλαίσιο του δυτικού πολιτικού και γεωπολιτικού συστήματος».

Έτσι, δεν είναι περίεργο που η Παγκόσμια Πλειοψηφία βλέπει ενστικτωδώς το combo Ισραήλ-ΗΠΑ - που φέρει διάφορες μορφές εκμετάλλευσης/πλιάτσικου μέχρι και γενοκτονία - ως την επιτομή της αποικιοκρατίας, που τώρα «μαλακώνει» από μια αφηγηματική επιχείρηση ελέγχου σε μια ανούσια «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Δεν είναι επίσης περίεργο που η γενοκτονία της Γάζας έχει πυροδοτήσει ένα ανανεωμένο αντιαποικιακό κύμα σε όλη την Παγκόσμια Πλειοψηφία.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι αρκετό. Κανείς δεν σταματάει πραγματικά τη γενοκτονία. Αυτό θα ήταν πρακτικά εφικτό μόνο με την πρόκληση μιας καταστροφικής στρατιωτικής ήττας στο Ισραήλ - με τους νικητές να υπαγορεύουν τους όρους συνθηκολόγησης. Αυτό δεν είναι εφικτό - τουλάχιστον όχι ακόμα - και συμβάλλει στο να πιστεύουν οι βιβλικοί ψυχοπαθείς ότι μπορούν να ξεφύγουν με τα πάντα.  

"Ένας νέος ορίζοντας ανθρωποθυσιών"

Ο Andrea Zhok είναι καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ένας από τους σημαντικότερους ανεξάρτητους Ιταλούς διανοούμενους. Ο Zhok μας οδηγεί πιο βαθιά στο -κατάλληλα τραγικό- αδιέξοδο που εξετάζει τώρα η συλλογική Δύση.

Η Δύση υπό τον Ηγεμόνα, λέει, είχε πάντα μόνο ένα Σχέδιο Α. Δεν υπήρχε Σχέδιο Β. Αυτό σημαίνει ότι η Δύση θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλες τις μορφές του «διαίρει και βασίλευε» εναντίον των μεγάλων ευρασιατικών δυνάμεων - της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Ο Zhok σημειώνει, σωστά, πως η Ινδία είναι ουσιαστικά υπό έλεγχο.

Αυτό είναι το σενάριο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Κοιτάζοντας μπροστά, θα έχουμε είτε έναν ανοιχτό θερμό πόλεμο είτε μια σειρά από υβριδικούς πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και των υποτελών τους - ουσιαστικά, τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Zhok δείχνει πώς η Δύση υπό τον Ηγεμόνα έχει πλέον εμμονή με τη δημιουργία «συστημικών πληγών» ικανών για κυκλική καταστροφή. Για να ανοίξουν αυτές οι «πληγές», υπάρχουν δύο κύριες διαδικασίες: ο πόλεμος και οι πανδημίες.

Υποστηρίζει ότι μόνο «ένας νέος ορίζοντας ανθρωποθυσιών» είναι ικανός να επιτρέψει στην «Απόλυτη Αλήθεια» της Δύσης να συνεχίσει να στέκεται στα πήλινα πόδια της.

Στην πραγματικότητα, είναι αυτός ο «νέος ορίζοντας της ανθρώπινης θυσίας» που εξαρτά τη μη αντίδραση της Δύσης -ή ακόμα χειρότερα, τη νομιμοποίηση- της γενοκτονίας της Γάζας. Και αυτό διαβρώνει αδυσώπητα την ευρωπαϊκή ψυχή από μέσα. Αυτό που κάποτε ονομαζόταν ευρωπαϊκός πολιτισμός - που τώρα είναι πλήρως υποτελής στον Ηγεμόνα - μπορεί να μην θεραπευτεί ποτέ από τον καρκίνο.

Αν αυτές οι δοκιμασίες και τα βάσανα δεν ήταν αρκετά, παράλογοι αγγελιοφόροι - υπό διαταγή - είναι απασχολημένοι να μας φέρνουν μέρα με τη μέρα πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Και κάποιοι ταπεινοί λειτουργοί το παραδέχονται ακόμη και ευθέως.  

Είναι όλα εδώ, σε μια συζήτηση μεταξύ του δικαστή Andrew Napolitano και των αναλυτών Larry Johnson και Ray McGovern, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος αναφέρεται σε ένα email που έλαβε από μια στρατιωτική/κατασκοπευτική πηγή. Αυτό του είπε η πηγή:

Σήμερα, άκουσα μια εκτενή συνέντευξη με έναν πρώην αξιωματικό της αντικατασκοπείας του IDF. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη: «Είμαστε», είπε, «με στόχο έναν παγκόσμιο πόλεμο» (η πλάγια γραφή δική μου). Το Ισραήλ, λοιπόν, δεν πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζει μερικά από τα πιο ριζοσπαστικά μέτρα, επειδή οι ενέργειές του θα μετρηθούν αναδρομικά στο πλαίσιο της βίαιης παγκόσμιας σύγκρουσης που θα έρθει.
Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως η απόλυτη εξήγηση για την ασταμάτητη ξέφρενη κλιμάκωση των Ηγεμόνων/Βασιλέων στο διαπλεκόμενο μέτωπο των Πάντα Πολέμων - από τη Γάζα μέχρι τη Νοβοροσία.

Αυτό περιλαμβάνει τη γενοκτονία - και τις παραφυάδες της γενοκτονίας, όπως η απάτη με την προβλήτα «βοήθειας» ύψους 320 εκατομμυρίων δολαρίων που τώρα έχει μετατραπεί σε σκουπίδια στην ακτή της Γάζας, φέρνοντας τα πάντα πίσω στη γενοκτονία από την αρχή, καθώς το κόλπο της ψίχουλας της απέλασης/μεταφοράς των Παλαιστινίων στο εξωτερικό απέτυχε παταγωδώς.

Το «στοχεύοντας σε έναν παγκόσμιο πόλεμο» κάνει όλα τόσο ξεκάθαρα ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο. Και όλος ο πολυπολικός κόσμος εξακολουθεί να κρατείται όμηρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail