Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση

kremlin.ru
Η ομιλία (Παρασκευή) του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τη Δύση και σηματοδοτεί ότι η Ρωσία πρόκειται να μεταθέσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία σε υψηλότερη και ισχυρότερη ταχύτητα. Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ είναι ανόητοι αν απορρίψουν ή αγνοήσουν το σημερινό αυστηρό μήνυμα του Πούτιν:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο "εγωισμός και η υποκρισία των δυτικών χωρών" έχουν οδηγήσει σε μια "επικίνδυνη τροπή των γεγονότων" και ότι ο κόσμος βρίσκεται "κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή". . . .

"Οι εκκλήσεις να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν τον ακραίο τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών. Είτε δεν κατανοούν το μέγεθος της απειλής που οι ίδιοι δημιουργούν, είτε απλά έχουν εμμονή με την πίστη στην ατιμωρησία και την αποκλειστικότητά τους. Και τα δύο μπορούν να μετατραπούν σε τραγωδία".

Δήλωσε πως η Δύση έχει διαπράξει "κλοπή" ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και απείλησε με τιμωρία ως αποτέλεσμα.

Είπε: "Παρ' όλες τις πονηριές, η κλοπή θα παραμείνει σίγουρα κλοπή. Και δε θα μείνει ατιμώρητη".

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε επίσης σε αξιωματούχους ότι το "δυτικό μοντέλο" παγκόσμιας ασφάλειας καταρρέει. Είπε πως αυτό "πρέπει ουσιαστικά να δημιουργηθεί εκ νέου". Είπε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με όλους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ.
Ο Πούτιν συνέχισε να αναπτύσσει τους όρους της Ρωσίας για μια διευθέτηση με διαπραγμάτευση στην Ουκρανία:

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες ήδη από "αύριο" για να διαπραγματευτεί τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από διάφορες περιοχές-κλειδιά. Απαίτησε επίσης από την Ουκρανία να εγκαταλείψει όλα τα σχέδια για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως η "ηθική ευθύνη για τη συνέχιση της αιματοχυσίας" θα βαρύνει τη Δύση εάν η πρόταση απορριφθεί.

Ο Πούτιν δήλωσε: "Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να προέρχεται από το σύνολο της επικράτειας αυτών των περιοχών εντός των διοικητικών τους ορίων, όπως αυτά υπήρχαν κατά τη στιγμή της ενσωμάτωσής τους στην Ουκρανία.

"Μόλις το Κίεβο πει πως είναι έτοιμο για μια τέτοια απόφαση και αρχίσει την πραγματική απόσυρση των δυνάμεων από αυτές τις περιοχές και δηλώσει επίσημα την απόρριψη των σχεδίων ένταξης στο ΝΑΤΟ, από τη δική μας πλευρά, αμέσως, κυριολεκτικά το ίδιο λεπτό, θα έρθει εντολή για παύση των πυρών και έναρξη διαπραγματεύσεων.

Θα το κάνω απλό - η Δύση και η Ουκρανία καλύτερα να πάρουν τον Πούτιν στα σοβαρά. Εννοεί ακριβώς αυτό που είπε. Σε αντίθεση με αυτό που η Ρωσία πρότεινε να δεχτεί ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών της με τους Ουκρανούς στις 22 Μαρτίου, η Ρωσία δεν είναι πλέον πρόθυμη να παραδώσει το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ στον πρόεδρο Ζελένσκι. Αυτό το πλοίο έχει αποπλεύσει. Αντ' αυτού, η Ρωσία θέτει ως μόνιμα μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορύζια.

Φανταστείτε μόνο πώς θα ήταν τα πράγματα σήμερα για την Ουκρανία αν είχε τηρήσει το Μινσκ 2 ή αν είχε αποδεχθεί τους όρους που διαπραγματεύτηκε στις 22 Μαρτίου - η Ουκρανία θα ήταν ακόμα άθικτη και τουλάχιστον 400.000 Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι έπεσαν νεκροί, θα ήταν ακόμα ζωντανοί.

Παρατηρήσατε τι δεν είπε ο Πούτιν; Άφησε την Οδησσό εκτός του καταλόγου των απαιτήσεών του. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ουκρανίας να διατηρήσει τον έλεγχο της Οδησσού. Εάν η Ουκρανία συνεχίσει να απορρίπτει την τελευταία προσφορά του Πούτιν για διαπραγματεύσεις, τότε η Οδησσός θα είναι το επόμενο μη διαπραγματεύσιμο στοιχείο στη λίστα του Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail