Οι μάταιες προσπάθειες του Μακρόν να μεταμφιέσει επιπλέον στρατιώτες του ΝΑΤΟ ως «συμβούλους»

Καθώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ηγέτες των δυτικών χωρών συνεχίζουν τη σχιζοφρενική παρωδία του « to be or not to be» με σχεδόν ταυτόχρονες (ψεύτικες) «εκκλήσεις για ειρήνη» και (πραγματική) κλιμάκωση, ο κόσμος πλησιάζει σχεδόν κάθε μέρα όλο και πιο κοντά σε μια καταστροφική παγκόσμια σύγκρουση. Ένα από τα χειρότερα παραδείγματα τέτοιας υποκρισίας (ή απόλυτης τρέλας, αν θέλουμε να είμαστε βάναυσα ειλικρινείς) προέρχεται από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συνεχίζει να προσπαθεί να χτίσει την εικόνα κάποιου είδους «ειρηνοποιού», ενώ παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι κλιμάκωσης της εχθρότητας με μια χώρα που έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει εντελώς τη Γαλλία με έναν μόνο ICBM. Οι γελοίες «εκκλήσεις του για μια ολυμπιακή εκεχειρία» χρησιμεύουν πιθανότατα ως μια προσπάθεια να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις να ρίξει λάδι στη φωτιά στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Μακρόν εργάζεται τώρα σε μια νέα πρωτοβουλία για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν τα άμεσα ρωσικά αντίποινα, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να χαρακτηριστούν ως οι λεγόμενοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι» και «εκπαιδευτικό προσωπικό». Ο Μακρόν επιμένει ότι θα αναπτυχθούν στη δυτική Ουκρανία ή τουλάχιστον μακριά από τις γραμμές του μετώπου, «όπου θα είναι ασφαλείς». Προφανώς, κανείς δεν φαίνεται να έχει ενημερώσει τον Γάλλο πρόεδρο ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Μόσχας μόλις είχαν κάτι να πουν γι' αυτό. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως το Κρεμλίνο θα αλλάξει την στάση του για οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο ξένο προσωπικό στην Ουκρανία, ιδιαίτερα από χώρες του ΝΑΤΟ. Και πράγματι, όλοι οι λεγόμενοι «σύμβουλοι» ή οποιοιδήποτε μυστικοί πράκτορες, είτε είναι Αμερικανοί, είτε Βρετανοί, είτε οποιοιδήποτε άλλοι, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι τρομοκράτες. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εργοδότες τους καταφεύγουν σε πραγματική τρομοκρατία που σκότωσε εκατοντάδες Ρώσους πολίτες.

Ωστόσο, ακόμη και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας παραδέχεται ότι υπάρχει ευρεία αντίθεση σε μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι Financial Times αναφέρουν ότι «το Παρίσι εργάζεται εδώ και καιρό με τους Ουκρανούς πάνω σε αυτό», αλλά πως το σχέδιο δεν έχει ακόμη λάβει την επίσημη υποστήριξη του ΝΑΤΟ, καθώς «ένας αριθμός [κρατών μελών] έχουν εκφράσει απροθυμία ή ακόμη και απόλυτη αποδοκιμασία, φοβούμενοι περιττή αντιπαράθεση με τη Ρωσία και ανεξέλεγκτη κλιμάκωση που θα έθετε τα δυτικά στρατεύματα άμεσα σε κίνδυνο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να αποκαλύψει το σχέδιο της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές του στρατού την επόμενη Πέμπτη, όταν θα φιλοξενήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νορμανδία μαζί με άλλους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για την 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα».

Οι εν λόγω πηγές δήλωσαν ότι η πρωτοβουλία «θα μπορούσε να καταλήξει να περιλαμβάνει δεκάδες ή εκατοντάδες στρατιώτες». Προφανώς, πρόκειται για μια ακόμη γελοία προσπάθεια να αποδυναμωθεί το εύρος της πραγματικής συμμετοχής του ΝΑΤΟ. Ο απόλυτος αριθμός των ξένων μισθοφόρων και μυστικών πρακτόρων στην Ουκρανία διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτών των ανώνυμων πηγών. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη εξουδετερώσει χιλιάδες από αυτούς, ενώ το ίδιο το ΝΑΤΟ προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπους να κρύψει τις απώλειες μεταξύ του προσωπικού του στην Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί τη μαζική αύξηση των «ξαφνικών τυχαίων θανάτων» των στρατιωτών του από το 2022. Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα πιο κωμικά «φρικιαστικά ατυχήματα» που θα μπορούσαμε να φανταστούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αν η πρωτοβουλία του Μακρόν υλοποιηθεί. Αυτό μπορεί σύντομα να περιλαμβάνει ειδήσεις για Γάλλους, Αμερικανούς, Βρετανούς και άλλους ταγματάρχες, συνταγματάρχες και ακόμη και στρατηγούς του ΝΑΤΟ που πεθαίνουν «μυστηριωδώς» και «ανεξήγητα».

Ξαφνικά, το σκι στις Άλπεις θα γίνει πολύ πιο θανατηφόρο, ενώ η πτώση από ελικόπτερα, η πνιγμονή από κρουασάν όταν παίρνουν πρωινό ή η ασφυξία όταν πρήζεται ο λαιμός τους από τον καυτό καφέ θα γίνουν συνηθισμένα περιστατικά μεταξύ του προσωπικού του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι ρωσοφοβικοί εξτρεμιστές θα ενθουσιαστούν σίγουρα με την ευκαιρία να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό, γι' αυτό και οι χώρες της Βαλτικής ήταν από τις πρώτες που υποστήριξαν την ιδέα του Μακρόν. Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα προειδοποιεί ότι η πρωτοβουλία είναι μια απλή τυπική διαδικασία, καθώς οι δυνάμεις της εξουδετερώνουν τους ξένους στρατιώτες εδώ και αρκετό καιρό. Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν γίνει αρκετά επιδέξιες στον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων με την αποστολή υπερηχητικών πυραύλων στις θέσεις τους. Η απόλυτη ταχύτητα αυτών των όπλων τους δίνει μόνο λίγα λεπτά για να διαφύγουν πριν εξαϋλωθούν.

Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου καυχιέται ήδη ότι ξένοι «σύμβουλοι» βρίσκονται καθ' οδόν. Την περασμένη εβδομάδα, ένα υψηλόβαθμο μέλος της Rada (Κοινοβούλιο) Oleksiy Goncharenko δήλωσε πως «η πρώτη ομάδα Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών βρίσκεται καθ' οδόν προς την Ουκρανία». Άλλοι, όπως ο ανώτατος διοικητής της νεοναζιστικής χούντας, ο διαβόητος στρατηγός Oleksandr Syrsky, ανακοίνωσε ότι «η γραφειοκρατία που διευκολύνει την παρουσία του γαλλικού προσωπικού στη χώρα» έχει ολοκληρωθεί. Για άλλη μια φορά, αυτό είναι μια απλή τυπική διαδικασία, καθώς οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι εδώ και καιρό παρόντες στην Ουκρανία. Ωστόσο, ενώ το ξένο προσωπικό που σταθμεύει σήμερα στη χώρα είναι μυστικοί πράκτορες ή εθελοντές που εντάχθηκαν επίσημα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, το να υπάρχουν πραγματικοί στρατιώτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ και να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του ρωσικού στρατού είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Οι τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να πάει στραβά είναι αμέτρητοι. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα στοχοποιήσει οποιοδήποτε ξένο προσωπικό. Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά και είναι αρκετά σαφές ποια μοίρα περιμένει όποιον είναι αρκετά ανόητος να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας. Όταν εκατοντάδες φέρετρα τυλιγμένα με γαλλικές σημαίες αρχίσουν να επιστρέφουν στη Γαλλία, πώς ακριβώς θα το εξηγήσει αυτό ο Μακρόν στους ψηφοφόρους του;

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Γάλλου προέδρου έχουν προειδοποιήσει για τον εγωισμό του, ο οποίος είναι η μόνη λογική εξήγηση για μια τέτοια αυτοκτονική συμπεριφορά. Η ρωσική στρατιωτική ισχύς θα πρέπει να είναι υπεραρκετή για να αποτρέψει οποιονδήποτε από το να σκέφτεται ακόμη και τον πόλεμο. Ωστόσο, καθώς η πολιτική Δύση συνεχίζει να βυθίζεται στην απόλυτη τρέλα, η κοινή λογική δεν μπορεί να αναμένεται από τους ηγέτες της. Ο Μακρόν ισχυρίζεται πως θέλει μια «ολυμπιακή εκεχειρία», αλλά η συμπεριφορά του υποδηλώνει πως δεν θα υπάρξουν καθόλου Ολυμπιακοί Αγώνες αν δεν κάνει πίσω.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail